Drames

Páginas: 18 (4457 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
MET DE LES CONQUES

Les Conques: Mare i filla, considerades com dues bruixes.
Met: Fill de la filla de les Conques, és el protagonista del relat.
Sacerdot foraster: Un religiós que vingué en Quaresma a explicar la vida de Jesús a missa.
Jesús: Agafa molt de protagonisme ja que tot el que fa en Met ho fa per a agradar a Jesús.
Gent del poble: L’aïllen des de ben petit.

El conte començaamb el naixement d’en Met. La seva infància va ser dura perquè la gent del poble el maltractava pel fet de ser físicament lleig i diferent als demés. Això va comportar a que fos tímid i no parlés mai tot i que no era mut. Mai va estudiar i el va convertir en una persona inútil. Als 14 anys, va morir la seva àvia. Quan es va fer més gran, la gent del poble va començar a perdre-li la por i cada vegadas’anava integrant a la societat, a excepció de la seva mare.
Durant la Quaresma, va decidir anar a missa i les paraules que predicava el mossèn durant el sermó, creia que anaven dirigides a ell. A l’església s’hi sentia tant de gust que desapareixia molt de casa seva. Va arribar la Setmana Santa i no s’ho va voler perdre, però quan es va acabar, va sentir una enyorança tant forta que va arribara ficar-se malalt. No menjava, va perdre la son i va marxar de casa durant una temporada. En Met continuava anant-hi a l’església i un cop se li van presentar unes visions. Una nit a l’església, va sentir els gemecs de la seva mare que es trobava malament. Com que en Met no venia a sopar, la seva mare es va menjar per desgràcia uns bolets verinosos i va mori. En met es sent cumpalve i quan téuna visió de Jesús decideix marxar de casa seva i se’n va anar a la muntanya per poder fer penitències. A la muntanya es torna dèbil i malalt perquè no menjava res. Decideix entrar a una cova situada en un torrent ajudant-se amb l’arrel d’un arbre caigut, però va caure. Va quedar greument ferit i no tenia cap sortida. Mentre estava atrapat, li venien records d’infantesa. En Met va tenir una altravisió de Jesús i pocs dies després morí. Uns caçadors s’aixopluguen al torrent i troben el cos mort d’en Met.


IDLI·LI XORC

Tit o Josep:Era petit i rabassut. Amb prou feines podia caminar, s'aguantava amb dos bastons. Ell guardava els porcs en un clos. Era maltractat per la seva família.
Laia: Era alta i prima, i molt presumida, però li faltava un bull,era pubilla en una barraca on criavaconills.
Gonya: Líder dels captaires.
Xica Llosca: Membre dels captaires
Nen de Bec: membre dels captaires
Cec o Pla de Juli: Membre dels captaires
Campaner: Fa de testimoni en el casament
Rector: casa al Tit i a la Laia
Llúcia: membre dels captaires i consagre de la conilla
Conilla: membre dels captaaires i consagre de la llúcia
Mònica :propietaria de la casa on intenten reanimar al TitEscolà: ajudant del rector

S’inicia el capítol fent una descripció de tots els captaires i les captaires que es dirigien a la vila. Mentre fan camí, es troben junts a la Laia i al Tit, que són dos captaires del poble. En Tit tenia 60 anys, la Laia 53. Cap dels dos tenia amics o parents prop d’allà. Tan l’un com l’altre es llevaven més d’hora per arribar a temps a l’hora de començar a treballar,i per això que es trobessin al matí i xerressin. Critiquen les seves miserables vides que els han tocat. De sobte, veient la Laia que el Tit passava gana, li va oferir esmorzar als dos, repartint-se el menjar que la Laia portava al cistell. Acaben d’esmorzar, ja havien decidit de casar-se. En assabentar-se la gent del poble se’n enriuen d’ells. Arriba el dia del casament. No havien invitat aningú, només hi eren ells i els dos testimonis. Un cop casats i sortint de l’església, tota la gent del poble els hi tira pedres. En Tit en surt malparat, i acaba morint-se.


PARRICIDI

Falet: marint de la Lena, sense preocupacions,. Representa la figura d’una persona de poble, acostuma a anar al bar i a emboraxar-se
Lena: casada amb en Falet, mestressa de casa qye cuida el fill, molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drama
  • Drama
  • dram
  • Dram
  • drama
  • Drama
  • Drama
  • Drama

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS