Drames

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Un cop llegides, revisades i comentades les pàgines corresponents a les guies de lectura que us proposo de treballar, hauríeu de ser prou competents per respondre aquestes preguntes:
1a) CaterinaAlbert: els trets de la seva personalitat, el referent familiar i l'aprenentatge cultural i literari.
Caterina Albert (1869-1996). És una dona reservada.
És la més gran de totes les seves germanes iper això ha de seguir una sèrie d'obligacions d'una família de adquisicions rurals. Caterina Albert mostra un rebuig a l'escola, on nomes va arribar a fer els estudis primaris. Té un caràcter solitarii tossut però mostra una gran seguretat de si mateixa.
El seu pare era polític i advocat i la seva mare feia poesies. Caterina Albert hereda de la família una sensibilitat artística i mostra unagran importància a la lectura. Des de la mort del seu pare agafa un paper contundent en la família en el que fa els aspectes econòmics, ja que la seva mare es malaltissa.
La gran majoria de llibres queha escrit, els ha escrit en el seu estudi de la seva pròpia casa, on escriu amb una gran tranquil·litat i això fa que es vegi reflectit per una gran llibertat en l'hora de crear.
Rep classesprivades d'una professora de l'Escala que era amiga de la seva mare. La seva base cultural l'adquireix d'una forma autònoma.
2a) Les seves aficions: el folklore, l'arqueologia, l'escultura, el dibuix i lapintura...i la seva relació-lligam amb la literatura.

3a) Els Jocs Florals d'Olot del 1898: importància de La Infanticida, i la dualitat Caterina Albert-Víctor Català.
L'escriptora es dóna aconèixer gràcies als dos premis que rep en els Jocs Florals.
Caterina Albert és una dona condicionada per la seva pròpia classe social. Agafa el pseudònim masculí de Victor Català, on agafa un paper rebel,i és extreu la seva llibertat de creació més independent.
Es posà el pseudònim masculí, pel fet de ser una escriptora femenina i vol tenir una vida privada i una altra com a escriptora.
4a) La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drama
  • Drama
  • dram
  • Dram
  • drama
  • Drama
  • Drama
  • Drama

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS