Dramikas Guenos

Páginas: 17 (4117 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
DRAMES RURALS PER CAPÍTOLS


Met de les conques

El conte comença situant-nos en un casalot que només té baixos on hi viuen les conques,una mare i una filla ,la mare vídua,lletja i vella i la filla d’uns trenta anys molt lletja també.

La filla té un fill que es batejat d’amagat que suposa una gran sorpresa per tot el poble ja que ningú sabia qui era el pare i més ja que previament tenienpor a aquestes dues dones.

El nen es anomenat Met, fins que no va saber caminar no va sortir al carrer i una vegada va fer-ho els nens el rebutjaven ,l’insultaven,li tiraven fang,pedres... No va anar a l’escola ,no va fer res,va creixer sól sense companys.

Quan compleix 14 anys es mor la seva avia i es posa al coll un mocador de llana negre .
Comença a creixer a fer-se alt ,prim sembla unfantasma que no fixa la mirada,sempre fa moviments molt lents... La gent no li té por i poc a poc van agafant-li estima.

Un predicador arriba al poble a fer sermons de Quaresma i tot el poble es concentra a l’esglèsia.La gent no enten exactament el que diu però l’escolta igualment.
A partir d’aquell moment el Met es sent totalment indentificat amb el que diu el predicador i l’unic que desitja ala seva vida es escoltar el seguent sermó.

Durant tota la quaresma el predicador va narrant la vida de Jesús i els miracles que li succeixen.

Arriba la semana santa ,la processó vol trobar un lloc perfecte per veure-la i es situa entre la multitud cosa que fa que finalment acabi caient a terra.

Al passar la semana santa en Met es troba trist,troba a faltar els pregons ,per la gana finsel dia que decideix tornar a al’esglesia pensant que en realitat allà pot anar sempre sigui semana Santa o no ho sigui. Es passa tot un dia contemplant la esglèsia,la tranquil·litat que hi troba allà .

Una nit,de sobte, la mare d’en Met enmalalteix a causa d’una bolets que s’ha menjat.El Met va a buscar un metge que posa moltes escuses a l’hora d’anar a atendre a la seva mare,ja que recordem queal poble li tienen por,i quan finalment arribar al dia següent la mare ja és morta.

El Met está definitivament sol, sense l’única cosa que tenia i que li feia cas,menjar... Durant unes semanes es va passar menjant conserves mig passades que la mare havia deixat fetes.

El Met es dedica a passejar ,a perdres per el camp fins que de vegades troba algun pages que li dona menjar.

Un dia denit quan està a casa li sembla tenir visions com si se mare encara estiguès allà,no aconsegueix dormir ,conforme se li van acabant les provisions veu cada vegada més visions.
Un dia assegut sota un arbre es queda dormit i se li apareix Jesús que el convida a pujar a dalt d’una muntanya i fer penitència.Comença a ploure fort,torna a casa y asseca la roba al cantó del foc mentres espera a que pari deploure. Just parar,amb la roba encara humida decideix sortir de casa agafant previament un sarró de bolets.

Puja montanya amunt amb totes les forçes que pot però en un moment rellisca i cau de cara al fang ,vomita sang.
Amb molt poques forçes segueix fen camí arrosegant-se com pot i de sobte arriba a una cova on cau com una pedra. En obrir els ulls no sap on és,està tot fosc de sobte algunacosa freda i metàlica li toca la mà,a ell l a sensació li recorda a quan la seva mare li bufava a la’orella .li venen tot un seguit d’imatges al cap.Quan la seva mare pegava a la seva àvia en una baralla ,la mare posant calç viva en una sopa per l’àvia o un home que feia servir una dona com a cavall per arar el camp.

El met té molts dolors. La lluna surt.Té una nova visió de Jesús però de sobteuns àngels se l’emporten. Està agonitzant uns dies fins que finalment mor.

Un dia uns caçadors entren a la cova veuen restes d’ossos i marxen correns.

PERSONATGES:

Met :Protagonista fill de les Conques fet que fa que el marginin de petit.
Mare: Filla de una de les Conques
Àvia: Mare de les Conques ,Fama de bruixa i mor quan el met té 14 anys.
Predicador: Arriba al poble per fer els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gueno
  • bagdad gueno
  • Gueno
  • A Güeno
  • Gueno Pal Trabajo
  • 3 guen y muda
  • Hola guenas tardes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS