dret de l'aigua

Páginas: 13 (3108 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
Servei de sanejament d'aigua
Les xarxes de sanejament van sorgir a les ciutats europees durant el segle XIX en resposta als problemes sanitaris i epidemiològics generats per la deficient evacuació de les aigües fecals. En aquell moment la majoria d'aquestes ciutats disposaven ja d'un sistema de clavegueres destinades a l'evacuació de les aigües de pluja, de manera que la connexió a aquestesde les baixants dels edificis va configurar d'origen xarxes de tipus unitari en la majoria dels casos .El clavegueram, xarxa de clavegueram , xarxa de sanejament o xarxa de drenatge és el sistema de estructures i canonades usat per a la recollida i transport de les aigües residuals i pluvials d'una població des del lloc en què es generen fins al lloc en què s'aboquen al medi natural o es tractenper a no contaminar el medi ambient. La xarxa de clavegueram es considera un servei bàsic, però la cobertura d'aquestes xarxes a les ciutats de països en desenvolupament és ínfima en relació amb la cobertura de les xarxes d'aigua potable.

Servei de subministrament d'aigua
El servei de subministrament d’aigua potable és un servei públic de titularitat municipal, sense perjudici de la forma degestió que s’aprovi per l’Ajuntament,l'aigua que consumeix qualsevol persona no esta contaminada i així no patirà cap malaltia, tot aixo gracies al subministrament d'aigua potable.
A l'ajuntament li correspon exercir diferent funcions com ara prestar el servei, directa o indirectament,sense interrupcions i si n'hi ha tindran que ser justificades. A mes té que garantir la potabilitat i qualitatde l'aigua,vetllar per a què els titulars d’establiments oberts al públic posin a disposició dels seus usuaris aigua apta per al consum. Aprovar les taxes, preus o tarifes del servei, sens perjudici de les ulteriors funcions que exerceixi l’òrgan de l’Administració de la Generalitat competent en matèria d’autorització de preus.
En atenció al caràcter públic del servei de subministrament d’aigua,qualsevol persona física o jurídica que ho sol•liciti, podrà accedir a la seva recepció sempre que compleixi les disposicions, drets i obligacions del reglament i la resta de normativa que sigui d’aplicació.

La desigualtat sempre ha caracteritzat la nostra forma de vida, però és ara quan es fa més notòria fins i tot en aspectes de què depèn la vida.
A la Terra hi ha prou quantitat d'aiguaper a tota la humanitat, però la meitat d'aquesta no té accés al seu consum. S'estima que una persona està al llindar de la pobresa de l'aigua entre els 50 i els 20 litres diaris per persona. Alguns països com Moçambic es troben molt per sota d'aquest llindar (cinc litres / dia), mentre que altres com Estats Units ho superen amb escreix (575 litres diaris). Si la situació segueix com fins ara,segons un informe de l'Organització Mundial de la Salut, per al 2025 hi haurà 2.800 milions de persones a tot el món sense accés a aigua potable.
La qualitat de l'aigua és una característica de vital transcendència en el consum humà i ús domèstic, per això la seva preservació i maneig ha de ser una constant preocupació d'usuaris i autoritats.
Continents mes perjudicats
Les aportacions delcicle hidrològic no ofereixen garanties a la humanitat, ja que únicament dos terços de la població mundial viuen en zones que reben una quarta part de les precipitacions anuals del món. Per exemple, un 20% del vessament mitjà mundial per any correspon a la Manual sobre Sistemes de Captació i Aprofitament de l'Aigua de Pluja per ús domèstic i Consum Humà 3 conca amazònica, una vasta regió amb menysde 15 milions d'habitants, és a dir, una minúscula fracció de la població mundial. De manera similar, el riu Congo i els seus tributaris representen un 30% del vessament anual del continent africà, però aquesta conca hidrogràfica conté només 10% de la població d'Àfrica. Més de la meitat del vessament global té lloc a Àsia i Amèrica del Sud (31% i 25%, respectivament). Però si es considera la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'aigua
  • L'aigua
  • dret
  • Dret
  • DRET
  • dret
  • Dret
  • dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS