Dret

Páginas: 4 (926 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013



CAS PRACTIC



SUPÒSIT DE FET



L’any 1978, en Pau Milles, mestre calafat amb àmplia experiència nàutica, inicia l’explotació d’un modest taller de construcció i reparaciód’embarcacions a la seva vila natal de la Costa Daurada. Passada una primera etapa d’incertesa i dificultats, el negoci experimenta un lent –però progressiu- creixement. Poc després, en canvi, coincidint amb elfort desenvolupament turístic de la zona, l’activitat industrial del mestre Milles es multiplica de forma exponencial. Al final de la dècada dels vuitanta, l’empresa creix de forma desbordant. Elsdos fills del mestre, Joan, d’innata habilitat manual, i Josep, amb acusada vocació comercial, s’incorporen al negoci. El taller s’amplia i es construeix una nau annexa dedicada exclusivament al’exposició i venda d’embarcacions esportives. Durant la temporada estiuenca, l’activitat empresarial dels Milles s’estén, fins i tot, al lloguer d’embarcacions recreatives i a l’organització d’excursionsnàutiques pel litoral, amb demostracions de les arts de pesca tradicional.

En la tranquil·litat de l’hivern de l’any 2000, el mestre Milles, aconsellat pel notari de la localitat, decideix aportarel negoci familiar a la constitució d’una societat de responsabilitat limitada. Aquesta operació jurídica li ha de permetre aconseguir un triple objectiu fonamental: en primer lloc, donar part ientrada formal en el negoci als fills; en segon lloc, limitar l’eventual responsabilitat patrimonial derivada dels riscos inherents al desplegament de l’activitat empresarial; i, en darrer terme,estalviar impostos.

A l’escriptura constitutiva, el capital social queda xifrat en cent vint-mil euros, i es divideix en mil dues-centes participacions socials de cent euros de valor nominal cadascuna.Pare i fills hi figuren com a únics socis. El primer, com a titular de sis-centes participacions socials; els segons, amb tres-centes participacions cadascun. El Sr. Pau Milles es designa com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DRET
  • dret
  • Dret
  • dret
  • Dretos
  • dret
  • Dret
  • Dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS