Drets civils

Páginas: 24 (5834 palabras) Publicado: 26 de agosto de 2013

Història de l’esclavitud a Amèrica

En primer lloc donem una defensió d’aquest mot:

“És la condició que implica el control d'una o més persones contra la seva voluntat, obligades per la violència o d'altres formes de coacció. La forma d'esclavitud que implica la propietat legal de les persones actualment està prohibida en tots els països del món. “

L’esclavitud s’ha aprofitat com aforça de treball o bé com mercaderia. Un dels grans exemples, lamentablement, és dona amb l’arribada i conquesta d’Amèrica per part dels europeus, es van traçar plans d’expansió que exigien mà d’obra barata.
Al principi s’esclavitza als pobles indígenes americans però més endavant se’l ocorri la gran idea de “importa’ls”, talment com qui mercadeja amb altres tipus de bens. El resultat va ser elinici del comerç negre.

Cap al segle XVII es va produir un gran creixement del nombre d’esclaus degut a la seva importància com a mà d’obra. Aquest increment exuberant permetia una acumulació de capital per part del continent europeu durant la Revolució Industrial.
Aquest a puja al comerç negre va estar acompanyada per una contundent ideologia racista.

“ Els negres eren considerats éssersinferiors, assimilats a animals. Per tant no podien ser considerats subjectes de dret i per tant eren considerats com a coses.“

Va haver una sèrie de qüestions a debatre com ara si els individus de raça negra tenien ànima humana. Però en el cas dels indígenes d'Amèrica s'havia decidit que tenen ànima per la qual cosa no se'ls podia esclavitzar.


Les funcions de l'esclavitud han variatmolt segons les societats i els períodes històrics. En primer lloc la importància que han tingut els esclaus en l'economia general, la producció i les relacions simbòliques. Així, els esclaus ocupen una funció indispensable.
Normalment els esclaus han estat exclosos de certes professions i han estat confinats en els treballs considerats com més degradants. En el sector privat, la utilització enles mines i com a mà d'obra agrícola, destacant en l'economia de plantació.

Als estats del nord d’Estats Units va néixer el moviment abolicionista amb l’objectiu de prohibir el tràfic d’esclaus. Tots les estats del nord van abolir l’esclavitud entre 1789 i 1830 gradualment però el seu estatus va romandre inalterats al sud i provocar la defensa de l’esclavitud. Abraham Lincoln, malgrat sercontrari a l’esclavitud, tampoc acceptava l’abolicionisme.
L'abolicionisme com a principi era alguna cosa més que un desig d'ampliar les restriccions a l'esclavitud. La majoria dels del nord acceptaven l'existència de l'esclavitud, no tenien per objectiu canviar això, sinó afavorir una política d'alliberament gradual.
Els abolicionistes en canvi volien acabar amb l'esclavitud d'una vegada per totesi per sempre i el moviment es va caracteritzar pel suport de l'aplicació de la violència.


Constitució americana: drets dels individus
“Els Drets Humans es defineixen generalment com aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna. Aquests drets esposseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l'estatus, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altre circumstància de l'individu en qüestió.”

La Declaració de Drets (Bill of Rights) és el nom amb què es coneixen les 10 primeres esmenes a la Constitució dels Estats Units d'Amèrica.Aquestes citacions posen límits al Govern,protegint els drets que s'hi enuncien per a tota la ciutadania dels EUA.
Podem dir que la Declaració de Drets van incorporar les idees del filòsof anglès John Locke. Defensava que la societat civil havia estat creada per a la protecció de la propietat. També va avançar la noció en que cada individu és lliure i igual en estat natural.
Les 10 esmenes de la Declaració de Drets americana:
• Esmena I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Civils
  • Drets
  • drets
  • Drets
  • Obras Civils
  • Ing. Civils
  • Drets Humans
  • Drets Humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS