Drets dels infants

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
CONVENCIÓ SOBRE ELS DRETS DELS INFANTS

La Convenció sobre els Drets dels Infants, de les Nacions unides, es va adoptar el 1989.
La convenció sobre els drets del nen (CDN) és el tractat sobredrets humans amb la més amplia ratificació de la història.
Definició de nena i nen: Aquesta Convenció s’aplica a tots els nens i totes les nenes, entenent per nen o nena tota persona menor de 18 anys.Per tant, també inclou als i les adolescents.
En molts països, ric i pobres, la CDN ha posat en actiu un procés de canvi social, assentant les bases per a un món en el que es garanteixin iprotegeixin tots els drets de tots els nens.
L’aplicació de la CDN és obligació dels governs; però a més a més la CDN defineix les obligacions i responsabilitats d’un gran marc d’altres agents implicats comels pares, professors, treballadors sanitaris, científics i els propis nens i nenes.
EEUU i Somàlia, no apliquen els drets dels infants tal i com ho haurien de fer. La protecció dels infants noreconeix àmpliament els drets dels nens.
A pesar de l’existència de tota sèrie de drets, els nens i nenes sofreixen a causa de la pobresa, la falta d’una llar, els maltractaments, l’abandó, malaltiesque es poden prevenir, la desigualtat en l’accés a l’educació i a l’existència de sistemes de justícia que no reconeixen les seves necessitats especials. Aquests són problemes que ocorren tant en païsosindustrialitzats com en aquells que es troben en desenvolupament.
El dret del nen és va promulgar al 1989, a 192 estats mundials. L’objectiu de UNICEF és mantenir la pau i evitar els conflictes.La primera defensa de maltractament amb una nena va aparèixer a Nova York al 1874. Va ser a través de la protecció dels animals que va poder ser defensada per la Societat Americana per la Prevenció dela Crueltat cap als animals, perquè no existien les lleis per a la protecció de la infància.


Els principis rectors:
No discriminació. Art. 2 Tothom posseeix els mateixos drets humans que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • declaració dels drets dels infants
  • Laciutat dels infants
  • Evolució del pensament dels infants
  • Declaració dels drets de l'home
  • Declaracio dels drets del home
  • La convenció dels drets
  • Classificació Dels Drets Humans
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS