Drogas

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
2. TALLER DE REFLEXIÓ
Analitza els MITES següents i justifiqueu, des d'un vessant científic i tenint en compte que esteu treballant el tema si s'ajusten o no a la realitat:

COM ENS COMPORTEM?

1) “Fumar un cigarret relaxa i alleuja l'estrès”
Es falç perquè el tabac no es un relaxant sinó que te propietats estimulants, la sensació aquesta es degut a que al cervell s’afluixa l’absència denicotina i et sembla que estiguis més concentrat però, l’únic que et provoca es una fatiga prematura

2) “Qui més aguanta l'alcohol és més fort”
No, simplement vol dir que el cos s’ha acostumat a tolerar l’alcohol, això pot ser perillós perquè hi ha mes possibilitats de tornar-te un alcohòlic. Però tot i així, no hi ha cap relació entre la fortalesa i “aguantar” un consum d'alcohol més alt3) “La cocaïna dóna marxa”
La cocaïna fa que estiguis molt bé durant mitja hora una hora, desprès el que et provoca es un estat de depressió, cansament etc.

4) “La cocaïna millora les relacions amb els altres, ja que ajuda a desinhibir-se”
T’ajudarà durant els moments en que el efecte sigui positiu, desprès ja no, ames si desprès quant entres en la fase depressiva n’inhibeixes mes et potprovocar problemes perquè la cocaïna en excés produeix agressivitat.

5) “Les relacions sexuals sota els efectes de la cocaïna són més satisfactòries”
No, ja que un consum periòdic de cocaïna fa que els homes tinguin problemes d’erecció i ejaculació i això pot arribar a mes si no es te un control.

6) “Tots els consumidors d'heroïna són uns delinqüents”
No, no ho son tots ja que alguns intentendeixar-ho amb metadona, però si que es veritat que molta gent que està enganxada a l’heroïna roba per poder pagar-la.

7) “Les drogues de síntesi són inofensives”
Es falç, perquè els efectes negatius que produeixen als consumidors poden arribar a costar-los la vida o a fer que sigui dolenta per causes físiques, mentals o socials.

8) “Els efectes del cristall són diferents als de les pastillesd'èxtasi”
Son relativament iguals, el que canvia es el principi actiu que dependrà de la manera de que es prengui la droga i la quantitat que es prengui...

QUÈ PASSA AL NOSATRE CERVELL?

1) “Fumar un cigarret relaxa i alleuja l'estrès”
Es falç perquè el tabac no es un relaxant sinó que te propietats estimulants, la sensació aquesta es degut a que al cervell s’afluixa l’absència de nicotinai et sembla que estiguis més concentrat però, l’únic que et provoca es una fatiga prematura

2) “Jo no depenc del tabac, puc deixar de fumar quan vulgui”
La dependència del tabac és difícil de tallar i deixar de fumar s’ha de prendre molt seriosament si s'està trist o deprimit, aquesta situació s'aguditza.

3) “El consum d'alcohol ajuda a sortir de les hores baixes, a superar el cansament ia estar més animat i en forma”
En els primers moments, notes una sensació de benestar però al cap de poc temps, Així mateix, es produeix més fatiga física i més son; també es perd força i coordinació.

4) “El consum de cànnabis es pot controlar ja que no produeix addicció”
Consumir cànnabis de forma permanent, pot arribar a produir-te una adició. Aquesta possibilitat s’incrementa si estàs enl’adolescència.

5) “El consum de cocaïna és fàcil de controlar”
Es una de les drogues que crea més addicció. Aquesta dada la podem saber mitjançant el percentatge de persones que acudeix al servei d’urgències o a tractaments d’aquesta.

6) “L'heroïna, si es fuma, es pot controlar”
Sigui quina sigui el mitjà en que prens heroïna, aquesta et produeix una forta dependència però, tot i així, elconsumidor es passa a la via injectada per estar més col·locat amb la mateixa quantitat.

7) “Deixar l'heroïna és pràcticament impossible”
Els tractaments actuals per a l'addicció a l'heroïna són efectius, a més a més hi ha diferents tractaments segons el grau per poder-la deixa.

8) “Les drogues de síntesi no creen dependència”
Totes les drogues creen una dependència ja que moltes vegades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS