DROGOADICCIO

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
HÀBITS SOCIALS NEGATIUS



DROGOADICCIÓ













Definició de droga: Tota substància que introduïda en un organisme viu modifica una o mes funcions d'aquest actuant sobre el SNC (Sistema NerviósCentral) i són capaces de produir addicció. Drogues no són considerades només il·legals, sinó que també ho són diversos psicofàrmacs, substàncies de consum legal com el tabac, l’alcohol, el cafè, lacola d’enganxar i dissolvents colàtils.

SIGNES DE L’ADDICCIÓ

OBSESSIÓ
La conducta addictiva és urgent i obsessiva.
No es pot pensar en una altra cosa que no sigui la droga.
L’estil de vida ésmonòton i gira al voltant de l’addicció

CONSEQÜÈNCIES NEGATIVES
Relacions
La família, amics o parella s’altera, apareixen discussions, desinterès sexual, la comunicació s’interromp, hi ha una pèrdua deconfiança, allunyament,…
Treball
L’addicció normalment resta temps al treball, comporta arribar tard, hi ha una davallada de la productivitat, deteriorament de la qualitat del treball o pèrdua delpropi treball.
Economia
Activitats il·legals.
Salut psíquica
Normalment poden tenir trastorns psicològics, com estats d’ànim negatius i irritabilitat, actituds defensives, pèrdua d’autoestima i intensossentiments de culpa.
Conducta
Els addictes es tornen egoistes i egocèntrics.
Salut física
Normalment comporta l’aparició de multitud de símptomes físics, trastorns d’alimentació, úlceres, insomni,fatiga, més els trastorns físics i malalties provocades per cada substància en particular.


PROCÈS D’ADICCIÓ

El Dr. Arnold M.Washton al seu llibre “Voler No es Poder” compara el procés d’addicció amb eld’una relació. Consta de 5 fases:

1) Enamorament
Les primeres experiències amb les drogues deixen una marca gravada.
Es produeix una atracció per tornar a prendre la droga, ja que la primera vegadava ser satisfactòria.
La percepció distorsionada de la realitat emociona, produeix eufòria o tranquil·litza, la qual cosa fa augmentar la probabilitat que hi hagi una nova presa o ocasió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS