drogues

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014

Les roques





LES ROQUES

Una roca és una substància natural inerta, és a dir, no viva, que està constituïda per dos o més tipus de minerals i que forma part de l’escorça terrestre.Per exemple, la roca anomenada granit, està composta per tres tipus de minerals anomenats quars, feldspat i mica. En moltes roques, les partícules de cada mineral són tan petites que no es distingeixenles unes de les altres a simple vista, per la qual cosa sembla que estiguin constituïdes per un sol tipus de mineral. Això no obstant, quan se'n fa una anàlisi o una observació amb el microscopi espot comprovar que hi ha diversos tipus de minerals.
Granit observat des de un microscopi.

CLASSIFICACIÓ DE LES ROQUES:


La classificació de les roques. Les roques es classifiquen d'acord amb elprocés de formació que han seguit. Es distingeixen tres grans grups de roques: sedimentaries, magmàtiques(ígnies) i metamòrfiques.

SEDIMENTARIES:
Són les roques formades per la unió departícules soltes, anomenades sediments, que s'acumulen als fons de les valls, dels mars i dels oceans. El fang, la sorra, la grava, les restes d’animals i plantes, per la pressió́ dels materials que tenen aldamunt i per l’acció́ de minerals que enganxen les partícules entre elles, es consoliden formant roques que solen estar disposades en capes (estrats) i que poden contenir fòssils. Les roquessedimentàries es classifiquen atenent al procés que les ha originades i a llur composició. Els principals grups són les roques detrítiques, les carbonàtiques i les evaporítiques.
Els ambients o medissedimentaris són les zones de la superfície terrestre on es dipositen els sediments. En són bons exemples els fons marins, els llacs o els deltes.

Un lloc aquí a Catalunya on podem veure algun paisatge ambaquest tipus de roques, en concret roques de sal, es a Cardona a les mines de Cardona.




Galeria de imatges:




METAMÒRFIQUES:

Són les roques formades a partir d'altres roques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS