DROGUES

Páginas: 21 (5175 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2014
1.- INTRODUCCIÓ AL PROBLEMA DE LES DROGODEPENDÈNCIES. CONCEPTES GENERALS. CLASIFICACIONS


1.1.- DROGUES:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix una droga com una substància que pot ser tant química com natural, que introduïda per qualsevol via (inhalació, ingestió, intramuscular, envenosa...) es capaç d’actuar sobre el sistema nerviós central ( el cervell), provocant unaalteració física i /o psicològica.

Es l’experimentació de noves sensacions o la modificació d’un estat psíquic, es a dir, capaç de canviar el comportament de les persones.

Aquests canvis estan motivats per efectes immediats o persistents, i predisposen a la persona a tornar a utilitzar la droga de manera continuada. La seva capacitat de crear dependència física i/o psíquica en el consumidor ésuna de les característiques més importants per arribar a definir una substància amb el nom de “DROGA”.

Quan el consum es va fent cada cop més regular, amb la finalitat d’experimentar els seus efectes psíquics o bé per evitar el malestar produït per la privació, es parla de DROGODEPENDÈNCIA.

Aquest comportament de dependència es caracteritza per:

Una tendència repetitiva d’ús desubstància.
Una pèrdua progressiva de la capacitat d’abandonar l’ús de la substància.

Hi ha dos tipus de dependència: la Psíquica i la física.

La dependència psíquica és quan existeix un sentiment de satisfacció i un impuls que exigeix l’administració regular o continuada de la droga per aconseguir plaer o evitar malestar. Aquestes substàncies utilitzades repetidament lliguen a la persona de talmanera que es perd la llibertat respecte a elles, produint-se una supeditació mental al seu consum sense ser capaços de deixar de consumir-les.

La dependència física és un estat d’adaptació que es manifesta per l’aparició de trastorns físics, més o menys intensos, quan s’interromp l’administració de la droga. L’organisme, a causa d’un consum continuat de la droga, pateix uns canvis fisiològics ité la necessitat de l’acció que produeix la droga per continuar funcionant.

Quan la persona ja té una dependència física i psíquica, i troba a faltar la droga, apareixen uns signes, con són la tristesa, la sensació de buit, tremulors, suors, diarrea, febre, dolor muscular etc.... Aquest fenomen s’anomena SÍNDROME D’ABSTINÈNCIA.
Quan el drogodependent necessitat una dosi més gran per provocar elmateix efecte, es diu que el seu cos ha arribat a un ESTADI DE TOLERANCIA.

La toxicomania és una estat on hi ha un desig deseperant de consumir droga i d’obtindre-la per qualsevol mitjà. Hi ha una tendència a augmentar la dosi, ja que creix la tolerància per part de l’organisme, i si s’interromp l’administració súbdita (de determinades drogues) apareix el SINDROME DE ABSTINÈNCIA .

Elsefectes que es donen quan es consumeix una droga varien segons:

El tipus de droga que es consumeix
La quantitat de droga que es consumeix
La forma que es pren
Si es barreja amb altres drogues
Les circumstàncies o moment en què es pren.


1.2.- DISTINGIR:

MEDICAMENT: Quan el producte es utilitzat quasi amb fins mèdics o d’investigació.
DROGA: Quan els productes s’utilitzen amb el fiexclusiu d’alterar l’estat mental del subjecte amb el risc de que aquest es faci addicte.

Ara bé, hi han medicaments que són utilitzats amb la finalitat de droga com podrien ser el fàrmac BUPREX, i al mateix temps hi ha drogues que són utilitzades amb la finalitat terapèutica per la deshabituació de toxicomanies com pot ser la METADONA.
Per tant, el més important és la FINALITAT I QUICONTROLA la substància que sigui utilitzada pel subjecte. Remarcar que hi ha substàncies com podria ser la KETAMINA que hores d’ara no es troba classificada en cap dels dos convenis, tot i la seva toxicitat i perillositat, així mateix es trobava en aquesta situació la substància coneguda com a GHB o èxtasi líquid, que el passat mes de febrer va ser catalogada dintre del Conveni de Fiscalització de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS