drogues

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2015
http://drogues.gencat.cat/ca/ciutadania/sobre_les_drogues/
http://www.hablemosdedrogas.org/system/application/views/uploads/data/quesonlesdrogues_ca.pdf
Què són les drogues?
Les drogues sónsubstàncies que, quan s’introdueixen en l’organisme, actuen sobre el sistema nerviós central. Això provoca canvis que poden afectar la conducta, l’estat d’ànim o la percepció. A més, el consum pot comportar:Dependència psicològica. Es produeix quan la persona té necessitat de consumir la droga per experimentar un estat de plaer o per evitar un cert malestar afectiu.
Dependència física. Quan l’organismes’ha habituat a la presència de la droga i necessita aquesta substància per funcionar amb normalitat.
Tolerància. Quan és necessari augmentar la dosi d’una droga de consum habitual per aconseguir elsmateixos efectes que s’obtenien amb dosis més petites.

El consumidor habitual de qualsevol tipus de droga pot experimentar algun d’aquests tres efectes o tots alhora.

Tabac
Què és?
És un preparat deles fulles de Nicotiana tabacum, una planta originària d’Amèrica que pertany a la família de les solanàcies. Juntament amb l’alcohol, és la substància addictiva que més es consumeix i que més problemessanitaris genera al nostre país. En el fum del tabac s’ha identificat un gran nombre de substàncies molt tòxiques com la nicotina (el principal component psicoactiu), el monòxid de carboni iquitrans.
 
Efectes
El tabac és una substància molt addictiva que té efectes estimulants sobre el sistema nerviós central de la persona fumadora.
 
Riscos per a la salut
Fumar disminueix la resistència al’exercici físic, altera els sentits del gust i l’olfacte, provoca l’envelliment prematur de la pell, i taca les dents i la pell de les mans i la cara.
El consum continuat de tabac fa augmentar el risc depatir càncer de pulmó i altres malalties com la bronquitis crònica, l’infart de miocardi, l’úlcera gàstrica o altres formes de càncer (laringe, ronyó, bufeta, etc.).
Els productes tòxics del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS