Dsada

Páginas: 23 (5567 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
Pregunta 1.
Refés els principals trets del personatge: com ha obtingut la fortuna, les referències ideològiques, el motiu del malnom “Nas de Rei” i els principals objectius a la seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.
L’oncle Llibori ha obtingut la seva fortuna enviant vagons de blat i moresc a Barcelona, i fen !!!!!embotits de porc. La seva ideologia és masclista.El motiu del malnom ‘Nas de Rei’ és perquè és una persona que dóna molta importància als diners. Els seus objectius és ser hereu. La relació amb els seus fills no és molt GAIREbona, ja que amb el Jaume acaba malament, perquè es casa amb la filla de l’enterramorts. I amb el Pere i la Angelina APA!! la relació és una mica falsa.
 Defineix la hipocresia del personatge a través de la seva relació ambTeresa i amb Laura. En què basa el seu poder?
Llibori i Teresa es pensen que són millors que Laura, Llibori la convenç per intentar fer que Tomàs s’oblidi de la Laura ja que la menysprea. I quan està amb la Laura li diu que és bonica y que té seny. Basa el seu poder en els diners que té.
 Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del “Collat Negre”. Observa quinstrets converteixen el personatge en una caricatura.
  Llibori té el cognom ‘Terra Negra’ i el topònim ‘Collat Negre’, ja que ell és un home covard, hipòcrita, avariciós...
 A través de l’Oncle Llibori, l’autor defineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miquel Llor?
   L'oncle Llibori és un bon exemple de hipocresia. Encara que és avariciós i rigorós cap a lespersones, sentia un gran atracció per Laura. Comarquinal té una societat hipòcrita, mentidera, que reprimeix els seus sentiments.
Pregunta 2.
Defineix altres aspectes del comportament humà a través de les històries secundàries descrites a Laura a la ciutat dels sants: la viuda Torroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau.
 La vídua Torroella i les seves filles sónles típiques ciutadanes de Comarquinal. Ho critiquen tot i es deixen portar completament per la influència de l'església. Viuen amb una enveja infinita cap a la Laura ja que ella sense cap esforç crida l'atenció dels homes en canvi les germanes Torroella encara estan solteres.
L'oncle Joanet viu en companyia de la seva germana Madrona qui s'encarrega de la casa, és una minyona a temps complet.Són dos personatges molt tradicionals, conservadors que es guien pels valors morals que inculca l'església. Fins i tot la Madrona no es deixa operar el tumor, que causa de la seva mort, perquè es nega que un home li posi les mans a sobre. En Joanet és víctima de moltes bromes a causa de la seva ingenuïtat transmesa pel poble que rebutja la innovació. Aquests dos personatges caracteritzen laintransigència ideològica i el sexisme.
I finalment el canonge Grau és el germà de la vídua de Torroella qui mostra una religiositat fingida quan acudeix a l'enterro de la Madrona per poder treure beneficis oferint-se per controlar els comptes de la morta.
Pregunta 3.
Descriviu la història de Beatriu   <<l’avorrida>> : Com la veuen i com la tracten a Can Terra Negra  ? Quins paral·lelismes téamb Laura ? Defineix les seves relacions.
La Beatriu viu amb el seu oncle Llivorí perquè el seu pare es va morir. I QUI ERA EL SEU PARE??? IMPORATANT!!! I per què la van recollir? És una noia que es caracteritza per un caràcter tímid , sempre està callada i només observa el que passa al seu voltant.  A més a més,  no és feliç a casa del seu oncle ja que la tracten malament , la humilien i latracten de criada de la casa. Davant de tots aquest fets que la caracteritzen la Beatriu és molt pessimista davant la vida. La seva solitud entre els familiar que viu crear un vincle amb la Laura ja que també es sent sola. 
Juntament amb Laura tenen coses en comú que farà que la seva relació creixi durant el temps.   L’arribada de Laura a Comarquinal durant els primers moments va ser molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dsad
  • dsad
  • Dsadada
  • Dsad
  • Dsadas
  • dsad
  • dsadas
  • dsadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS