dsadasd

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
RESSENYA

La Plaça del Diamant és una novel·la escrita per la catalana Mercè Rodoreda i publicada per Bromera a 2010 amb la 17 edició. Conté 285 pàgines embolicades en 49 capítols.
L’obra calmirar-la des d’una perspectiva internacional ja que visqué la tragèdia de dues guerres del segle XX, la Guera Civil Espanyola y la II Guera Mundial, és per això que en la seua obra es detectencoincidències amb els escriptors europeus de la postguerra. Per causa de la seua llengua i altres circuntàncies que la contrenyien Rodoreda tingué que exiliar-se, i una vegada allunyada de Catalunya la seua obraes desenvolupà al ritme de les sues obsessions personals. Es pot dir per tant, que gràcies a la seua novel·la psicològica es trobava totalment integrada en el context de la literatura catalana delsanys 30 i fins i tot, en representava l’avantguarda generacional.
L’obra la podem dividir en quatre parts: D’una banda “La indentitat i alteritat” caracteritzada per presedir la República i amb elcanvi de nom del personatge principal que per desig de Quimet passa, de dir-se Natàlia, a dir-se Colometa, a més estos festegen i es casen. En segon lloc “Els coloms i la maternitat” englobat als tempsde la II República, destacant el naixement de l’Antoni y la Rita (fills del matrimoni), la mort de la mare del Quimet, la invasió dels coloms a la casa i que la Colometa fa de netejadora a casa d’unssenyors rics. La tercera part on apareix la Guerra Civil la denominaríem “La revolució” on hi ha una revolta interior i l’estat d’ànim de la Natàlia decau provocant-li un atac de ràbia que faràtrencar el colomar, tot empijorarà quan rep la notícia de la mort del seu marit al front i cau en una pena profunda. La situació al veure’s sense res va decaient. D’altra banda i com a últim, l’etapa de“l’Alliberament” on encontrem la Postquerra, en la qual la colometa opta pel suïcidi, però li proposaren una feina i aquesta benedicció fa aumentar l’autoestima que li deixà la guerra. La Natàlia que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dsadasdas
  • Dsadasdas
  • dsadasd
  • dsadasd
  • dsadasda
  • dsadasd
  • dsadasd
  • dsadasda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS