dsff

Páginas: 3 (535 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
S'IMPOSA EL FILL ÚNIC
Aquest article ens parla dels problemes que es troben les parelles espanyoles a l'hora de tenir dos fills, ja que amb el primer ja tenen problemes per mantenir-lo.
Les dadesprocedeixen de l'estudi El dèficit de natalitat a Europa. La singularitat del cas espanyol, on Gøsta Esping-Andersen afirma que en l'últim mig segle, la natalitat a disminuït als païsosdesenvolupats, és més, Espanya ha passat d'una mitjana de 3,4 fills en les dones nascudes el 1990 a un 1,3 actualment. Aquesta dada posa a Espanya en un cas extrem.
Actualment, el poder tenir dos sous a casa ensha influït favorablement a l'hora de tenir fills, cosa que als anys vuitanta, el fet que la dona s'incorporés al mercat laboral va fer que la fecunditat disminuís. Aquest fet es deu a que les donesespanyoles tenen un percentatge baix respecte als seus estudis i, en conseqüència, l'índex de l'atur creix i influeix negativament a la natalitat. És per això que els autors d'aquest estudi proposenalgunes recomanacions per poder augmentar el nombre de natalitats, com per exemple treballar en feines a temps parcial, ja que la flexibilitat dels horaris facilita molt més a les mares i pares quetenen fills, ja que poden complementar el seu treball amb la seva vida personal. A més, ens diu que aquest índex de natalitat també augmentaria si els homes participessin més activament en l'atenció querespecta el tenir un fill i la seva cura.
Seguidament podem observar que no només aquest fet social ha fet que les parelles es quedin amb un únic fill, sinó també el factor econòmic és moltimportant. La crisi que patim actualment no ajudat de cap manera a l'hora de decidir si tenir o no a aquest segon fill. Moltes de les parelles, per poder mantenir al seu fill i tot el que això comporta,necessiten treballar fins i tot els dos. I en el cas de que un dels dos deixés de treballar, això suposaria la pèrdua de coses com activitats extres del nen o bé el fet de anar-se'n de vacances tots...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dsff
  • dsff
  • dsff
  • dsff
  • Dsff
  • dsff
  • dsff
  • dsff

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS