dsfs

Páginas: 3 (738 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
Pag 249

Tanmateix no hem d’oblidar que no totes les associacions de la societat civil tenen motius altruistes, lloables o comunitaris, ja que alguns tenen mòbils purament exonòmics,corporativistes i, a vegades, fins i tot delictius.
Centrant-nos en les ONG (organitzacions no-governamentals) i els diferents tipus de voluntariat, afirmem que canalitzen reivindicacions i demandes dereconeixement de molts ciutadans i grups. Estan marcats d’una estrategia global i depenen de l’aparell institucional de l’estat, tot això significant que tot i ser una bona escola de la ciutadania, no podenconstituir-se en una alternativa a aquesta
Per acabar concretem els àmbits de la societat civil des dels quals és posible exercir la ciutadania civil. En destaquem tres:

1. El tercer sector (sectorsocial): Inclou les diferents associacions sense ànim de lucre per a la solidaritat o defensa dels drets civils

2. Els professionals: Hauriem de recuoerar virtuts d’excel·lència per realizar tasquesprofessionals, intentar ser competents i responsables i haurem de ser més dignes.

3. L’opinió pública: Per a practicar una ciutadania civil podem exercir la crítica des dels diferents àmbits imitjans des dels quals es posible manifestar-la.

3.3 La ciutadania social

L’origen i el sentit de la ciutadania social

La ciutadania moderna proclama la igualtat de tots els ciutadans enfront dela societat feudal en la qual els drets de l’individu depenien de l’estament al qual pertanyien.
Perquè la participación política pogui exercir-se en condicions d’igualtat es requereix, per part decada ciutadà, disposar d’uns recursos materials mínims. Els drets socials sorgeixen com una necessitat que s’ha de satisfer per poder aconseguir exercir els drets polítics i civils en condicionsd’igualtat i independencia. Però també d’una exigencia ética. S’ha de respectar el principi que cada un dels membres d’aquesta societat disposi dels recursos materials mínims que lo proporcionin una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dsfs
  • dsfs
  • dsfs
  • dsfs
  • dsfs
  • dsfs
  • dsfs
  • dsfs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS