Durkeim

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
Teoria de l’educacio pac1 debat

http://www.educacionprohibida.com/
Critica :http://hugomcastellano.com.ar/?p=433
Benvinguts a la Teoria de l’Educació,
Ens trobem davant d’una matèriafonamental per tal d’entendre què és i què pot ser l’educació i l’educació social. Es tracta de descobrir maneres diferents en què l’educació social pot ser pensada.
Haurem de llegir molt. Llegir, pensari escriure. I ho haurem de fer amb rigor i originalitat. El lema de l’assignatura serà el de Nietzsche:
“El lector del que espero algo debe tener tres cualidades: ser tranquilo y leer sin prisa; nohacer intervenir constantemente su persona y su cultura; no debe esperar, casi como resultado, proyectos”. (Nietzsche, F.: Sobre el porvenir de nuestras escuelas. Barcelona, Tusquets, 2000, p. 27.)
Enaquest sentit, caldrà llegir (i pensar i escriure) amb calma i rigor; caldrà distanciar-se de les idees preconcebudes i deixar fora les nostres opinions personals d’individus del segle XXI; i nohaurem d’esperar que ningú (cap autor ni cap text) ens digui què cal fer ni com cal educar, sinó que ho haurem de trobar nosaltres mateixos.
Bon curs i bona feina!

Comencem el curs, després depresentar-nos, amb un debat pedagògic sobre una pel·lícula que es va estrenar l’estiu de 2012.
La podeu trobar aquí http://www.educacionprohibida.com/ (on line i per descarregar en diferents qualitats).
Demoment no comento res sobre la pel·lícula.
Però recordeu el que diu la frase de Nietzsche de la “Benvinguda” al Tauler.
No us deixeu seduir per les primeres impressions. Investigueu una mica.
 Deixeu de banda una mica les vostres idees prèvies sobre què és bo i dolent, veritat i falsedat, en educació. Estem aquí per posar en qüestió allò que, tot sovint, donem per fet i assumim com a naturali “de rebut”. Però les coses que fem els humans són històriques i contingents. És a dir, poden ser i no ser. Per això diem que gaudim de llibertat. Perquè podem fer una cosa o una altra. I de fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Durkeim
  • Durkeim
  • Durkeim
  • Durkeim
  • Durkeim
  • durkeim
  • Emilio durkeim
  • emilio durkeim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS