dvdsv

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2014
Vocabulari
Antic règim: L'antic règim era el sistema social, polític i econòmic imperant al continent europeu abans que es produïssin les dues grans revolucions del segle XIX que marcarien l'inicide l'edat Contemporània. La societat estava classificada entre els que gaudien de privilegis legals i els que no.
Rotació triennal: Es basava en la successió al camp de cultiu d'un cereal d'hivernel primer any, un cereal de primavera el segon any i al final un any de guaret. Es va donar a l'edat mitjana, ja que en aquesta època l'agricultura havia d'estar molt avançada en una terra decultiu, ja que era la seva única forma de pagar impostos als nobles i treure a una família de la fam que es vivia en aquesta època.
Comerç triangular: El comerç triangular va ser una ruta comercial que esva establir en l'Oceà Atlàntic des del segle XVI fins al XIX, pel que pot considerar-se un fenomen històric de llarga durada. La seva denominació es deu al fet que, sobre el mapa, traçava una figurasemblant a un triangle, en involucrar tres continents.
Societat per accions: és aquella per la qual un grup de persones (accionistes) posa en comú diners, béns o indústria (capital) i a canvireben accions ( títols de propietat d’una part de la empresa) amb l'ànim de repartir entre si els guanys o beneficis. Dintre de la societat té més vots qui més accions posseeix.  
Putting out System:Mètode productiu i organització del treball industrial on la producció s'efectuava de manera dispersa en cada un dels domicilis dels treballadors, la major part de les vegades a temps parcial,alternant amb el treball agrícola. S'utilitza fonamentalment en contraposició tant al treball gremial dels tallers artesans de tradició medieval com a la manufactura i la fàbrica (l'anomenat factory systempropi de la Revolució industrial del segle XVIII).
Manufactures estatals: Són manufactures creades pels monarques dels diferents països per produir bens de consum de luxe i per a la pròpia cort....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dvdsv
  • dvdsv
  • dvdsv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS