dvfv

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
La ratlla i el desig
Justificació del títol: Aquest conte es titula així perquè el protagonista té el desig de que la seva llar es traslladi des de la llunyania ( ratlla ) fins on és ell en aquellmoment per tal de no haver de fer tant de trajecte ( desig ).
Narrador: El narrador d' aquest llibre és el protagonista, per tant, narra els fets en primera persona. El fet que intervingui en latrama el converteix en un narrador intern.
Personatges:Els personatges d'aquest conte es resumeixen en tres dels quals no en sabem els noms: El protagonista, la seva dona i el vell que es troba al'autobús.
Resum: Un home un dia tornant cap a casa mes tard del que és normal va patir un accident; el cavall amb què anava es va estimbar i ell es va fer mal a un turmell. L'home va veure una estrella comqueia i va demanar un desig: que casa meva sigui a la cantonada següent, quant va arrivar a la cantonada el habitatge era allà, l'home com que no s'ho creia va anar fins on tenia que ser la casa peròno l'hi va trobar i va tornar cap a la cantonada on havia aparascut casa seva
Tema: El tema d'aquest conte és el perill de demanar desigs, ja que aquests poden comportar severes conseqüències.
Lloci temps: Aquest conte té diversos espais, depèn de la lectura que fem. En primer lloc, l’autor explica un viatge amb autobús durant el qual un home explica als companys de viatge les peripècies de laseva vida anterior i ho descriu des d’una perspectiva del passat.
En segon lloc un camí que sembla ser envoltat per un paisatge muntanyenc a altes hores de la nit ja que el protagonista semblabastant cansat i desorientat. Podem observar que el camí és per l’home, desconegut, estrany, irreconeixible, ell mateix diu que se li fa mes llarg de lo normal. Pere Calders aprofita el desig que demana elpersonatge i juga amb la ficció. En un obrir i tancar d’ulls la seva casa hi era allà, a la cantonada que seguia. Allí era la seva esposa i el seu habitatge. Entenem que aquest segon escenari és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dvfv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS