Dxfcgvhbjn

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2011
Crònica de Pere III el Cerimoniós.
La crònica de Pere III el Cerimoniós es la darrera de les quatre grans cròniques medievals catalanes, es molt diferent de les altres tres, és al única que noutilitza llegendes ni cançons en prosa . Aquesta crònica va estar escrita entre el 1349 i el 1385. La va començar Pere III, posteriorment el treball va ser encomanat a Bernat d’ Escoll que teniaque completar el quart capítol i escriure el cinquè.
Aquesta crònica, escrita amb forma autobiogràfica, es un seguit de documents i records personals del rei, es mes propera als príncepsrenaixentistes que no pas dels cavallers medievals, el rei s’hi mostra una persona autoritària, meticulosa, astuta, sense escrúpols, i fins i tot cruel. Comença amb un text dens en forma de sermó, elqual el rei atribueix a la bondat divina que hagi estat posat en un lloc tan alt i agraeix a Déu les gràcies que li ha donat. Consta d’un pròleg del mateix rei de sis grans capítols, o llibres id’un apèndix. Els episodis que mes destaquen a la crònica són la reincorporació a la corona del regne de Mallorca, i les lluites contra la noblesa d’Aragó i de València.

Capítols de la Crònica* Pere III el cerimoniós
El primer capítol, tracta d'uns quants episodis selectes de la vida d'Alfons el Benigne, el pare del Cerimoniós.

* El segon capítol, comença amb l'accés dePere al tron, i descriu les primeres decisions amb els representants de Catalunya.

* El tercer capítol, de molt el més llarg de la Crònica, tracta com Pere va confiscar el regne de Mallorca iCerdanya.

* El capítol quart, tracta de les Unions formades a Aragó i a València contra Pere.

* El capítol cinquè, comença amb les negociacions que ja s'havien esmentat al capítolanterior i amb la decisió de Pere d'aliar-se amb Venècia.

* El capítol sisè, dedicat als fets de la guerra amb el rei de Pere I de Castella, representa l'última secció completa de la Crònica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS