dyhktmktxd

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
­­­­­METÒDE CIÈNTIFIC

El metòde científic es refereix a un conjunt de tècniques per investigar fenomens, adquirir nou coneixements, o corregir i integrar coneixements previs.

ELEMENTS DELMETÒDE EXPERIMENTAL
Observació: examen atent dels fenòmens que succeeixen en la natura. Aplicar atentament els sentits a un objecte o a un fenomen, per estudiar-lo tal com es presenta a la realitat.Formulació d'hipòtesis: donar raons lògiques que justifiquin per què passen aquests fenòmens. Plantejament mitjançant l'observació seguint les normes establertes pel mètode científic. Una hipòtesi potdefinir-se com una solució provisional a un problema donat.
Experimentació: Mètode que consisteix en l'estudi d'un fenomen reproduït generalment en un laboratori. És la fase en què investiguem,recollim informació i pensem per veure si les hipòtesis són correctes. La hipòtesi es comprova o es rebutja observant les proves i totes les dades relacionades amb ella.
Extracció de conclusions: Per veuresi la hipòtesi inicial es confirma o no. Si és certa passem al pas següent; si no, hem de tornar a la formulació.
Elaboració d'una teoria: Una teoria es defineix com un conjunt de conceptes,definicions i proposicions interconnectades, que en especificar les relacions de les variables, ofereixen una visió sistemàtica dels fenòmens amb el propòsit d'explicar-los.
EXEMPLE DEL EXPERIMENTAL
Uninstructor de fitness vol posar a prova l'eficàcia d'un suplement herbal per millorar el rendiment dels estudiants en la seva classe de gimnàstica. Per crear grups experimentals que són similars al'inicide l'estudi, els estudiants són assignats en dos grups a l'atzar (que no poden triar el grup al qual estan en). Els estudiants d'ambdós grups se'ls dóna una pastilla per prendre tots els dies, però nosaben si la píndola és un placebo (píndola de sucre) o el suplement herbal. L'instructor dóna el Grup A el suplement herbal i el Grup B rep el placebo (píndola de sucre). Nivell de condició física...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS