Dànae de Ticià

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
DÀNAE
REBENT LA PLUJA D’OR

ÍNDEX














L’autor.
Tiziano Vacelli fou un pintor del Renaixement italià, se’l considera un dels més grans retratistes de la seva època, elcaracteritza la seva habilitat per captar els trets del caràcter dels seus personatges.És conegut per pintar paisatges i retrats mitològics i religiosos.

L’obra:
Descripció:
Noia jove, nua al llit,recolzada en uns coixins i mirant, amb actitud sensual, una pluja de monedes daurades que cau del cel al seu davant, Al seu costat un petit gos dorm absent del que està passant. Asseguda al llit, ala dreta del quadre, una dona gran estén el seu davantal per recollir les monedes que cauen de dalt.
Hi predominen els colors càlids a la part inferior tot i que a la part del cel són més freds. Elcos de la jove és el protagonista destacat sobre el blanc i vermell del llit.

Context históric:
Ticià va fer l’obra per encàrrec de Felip II. Aquest quadre formà part dels set quadres mitològics queel rei li encarregà i que el pintor definia com “poesies”.
Aquests quadres transmetien una intensa reflexió sobre la condició humana.
Ticià s’inspirà en mites antics per reflectir l’amargor deldestí dels protagonistes, sempre víctimes de les circumstàncies. Així, Dànae simbolitza l’acceptació del destí i la venda de la virtut (la noia es lliura a una pluja de monedes d’or..)

Històriamitològica:
Segons la mitologia grega, un oracle havia anunciat al rei d’Argos que el fill de la seva filla, Dànae, un dia llunyà li donaria mort. Això va fer que el monarca decidís tancar la seva filla enuna torre de bronze, allunyada dels homes que la pretenien. Zeus se’n va enamorar i va aconseguir fecundar-la convertint-se en una pluja de monedes d’or. D’aquesta unió va néixer Perseu. En l’obras’hi veu el moment en que Zeus arriba a la cambra de Dànae en forma de monedes d’or.

Característiques:
Es tracta d’una pintura a l’oli on en destaquem el color daurat que dona la sensació que Zeus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dànae
  • DANAE
  • danae
  • Danae
  • Danae
  • el mito de danae
  • EDAD DANAE
  • Argumentos De Ticio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS