Déus grecs

Páginas: 4 (937 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
Mitología Clàssica
El principi
Al principi no hi havia res, només espai, que es diu que era el Caos. D’aquest Caos, va sortir Gea, la Terra. Gea, ella sola, farà nèixer a Urà, el cel. Amb Urà,tindrà els Titans (Ceos, Crios, Cronos, Hiperió, Jàpet i Oceà), als ciclops, i a les Titànides (Febe, Mnemòsine, Rea, Temis, Tetis i Tea).
La venjança de Cronos
Urà va tancar als seus fills al Tàrtar,el lloc més profund de Gea. Enfadat, Cronos va sortir, i quan va trobar al seu pare, li va tallar els testicles, que van caure al mar, que van donar lloc a Afrodita. Ara el déu amb més poder eraCronos, però li van rebelar que seria destronat pel seu propi fill.
Els fills de Cronos
Cronos va agafar com a esposa a Rea, una Titànide. Amb ella va tenir els seus fills Demèter, Hera, Hades, Hestia iPoseidó, però tal com li van rebelar Cronos, se’ls menjava a tots. Rea, cansada de que el seu marit, es menjés a tots els seus fills, va amagar a un, a Zeus, en una cova. Així, que Rea, li va donaruna pedra embolicada en bolquers, i Cronos se la va menjar sense desconfiar.
La rebelació de Zeus
Quan va crèixer Zeus, va rebelar-se contra el seu pare. Va ser ajudat per altres déus. Quan el seupare va ser destronat, va aconseguir que vomités tots els seus germans que s’havia menjat. Llavors va enviar a Cronos i a tots els que li havien ajudat al Tàrtar. Ara el més poderós era Zeus.
Zeus IHera
Zeus I Hera eren germans. Més endevant es van casar i van tenir tres fills, Hefest, Hebe i Ares. Hera era la desea de la llar, de la familia. Però Zeus va començar a tenir amants i fills amb elles,així que la ira de Hera, cauría sobre les amants i els seus fills. Aquestes relacions van donar fruit a herois, etc…


Les amants de Zeus
Zeus i Europa
Europa era filla de Agènor i Telefassa,reis de Fenísia. Un dia Zeus la veu i s’enamora bojament. Per no mostrar-se amb tot el seu resplendor, decideix transformar-se en un brau blanc. Europa s’acosta i l’acaricia. Llavors es puja a sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • deus grecs i romans
  • déus grecs
  • Deus
  • Deus
  • deus
  • caso deuso
  • Deus olimpics
  • Déus Egipcis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS