EBOLA

Páginas: 6 (1418 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2014




INVESTIGACIÓ SOBRE L’EBOLA


























Introducció



Quès és l’Ebola? L’Ebola és una malaltia infecciosa viral agua ( els virus viuen dins de les cèl·lules del seu cos) que produeix febre hemorràgica en humans i primats ( micos, goril·les i ximpanzés)
Amb aquesta investigació podrem investigar sobre aquest virus que en aquest moment estàcausant un gran escàndol. Investigarem sobre diferents punts com ara la seva història, o com es contagia



































Història i brots de l’Ebola:

El virus d'Ebola va ser detectat per primera vegada el 1976 per David Finkes. El nom d’aquest virus deriva del riu Ebola (un riu que es creu que estava en les a prop de la República Democràticadel Congo, anteriorment anomenada Zaire, on es va produir el primer brot registrat de la malaltia).

Brots:

-Ebola-Zaire:

El primer brot va succeir el 26 d'agost de 1976 a Yambuku,a una ciutat del nord de Zaire. El primer cas registrat va ser Mabalo Lokela, un professor d'escola de 44 anys que tornava d'un viatge pel nord del Zaire. A causa de l’alta febre que sofria, van pensar que eraun cas de malària, i en conseqüència se li va administrar quinina. Lokela va tornar a l'hospital cada dia; una setmana després, els seus símptomes incloïen vòmits incontrolables, diarrea sagnant, mal de cap, marejos i dificultats respiratòries. Més tard va començar a sagnar pel nas, boca i anus morint el 8 de setembre de 1976, després de 14 dies de manifestar-se-li els primers símptomes.-Ebola-Sudan:

El segon brot, es va originar entre els treballadors d'una fàbrica de cotó en Nzara, Suen, ja que el primer cas registrat va ser un dels treballadors. No obstant això, els científics que van analitzar a tots els animals i insectes que hi havia a la fàbrica, no van poder trobar cap que donés positiu al virus d'Ebola. El transmissor original encara es desconeix. L'epidèmia va acabarcausant 151 morts entre les 285 persones que van resultar infectades.

-Ebola-Reston:

Aquest va ser el tercer brot, va aparèixer al novembre de 1989 en un grup de cent macacos importats des de Filipines fins a Reston (Virgínia), EUA. Un altre carregament de macacos infectats va ser també enviat a Filadèlfia, Estats Units. Aquesta epidèmia va ser altament letal en els macacos, però no va causarcap mort entre els humans. No obstant això, 6 dels encarregats de manipular els animals van donar positiu al virus, dos d'ells a causa d'una exposició prèvia. També es van detectar en 1992 en Siena (Itàlia) i a Texas de nou al març de 1996. Cap humà va ser infectat en aquests últims brots.

-Ebola-Tai-Forest:

Aquest brot, va ser descobert entre els ximpanzés dels boscos de Thai a Costa d'Ivori.L'1 de novembre de 1994, es van trobar els cadàvers de dos ximpanzés en aquest bosc. Les autòpsies van revelar que hi havia sang marró en el cor dels dos ximpanzés, i que un d'ells presentava els pulmons plens de sang. El 1994, es van trobar més ximpanzés morts, molts d'ells van donar positiu a l'Ebola.

-Ebola a Europa:
I finalment, l’últim brot, el que es produeix a Europa. Elprimer europeu infectat per aquesta malaltia va ser el religiós espanyol de 75 anys Miguel Pajares, que es trobava treballant en un centre sanitari a Libèria, el 5 d'agost de 2014. Va tornar a Espanya en avió per intentar ser tractat de la seva malaltia. Tot i rebre el tractament experimental desenvolupat pels Estats Units, va morir pocs dies després, el 12 d'agost de 2014.
Dos mesos més tard s'ha detectat aMadrid el primer cas confirmat d'Ebola contagiat fora d'Àfrica. Es tracta d’una auxiliar d'infermeria que va atendre el missioner Manuel García Viejo, mort per Ebola el 25 de setembre a Espanya.

Gràfic que indica els diferents brots de l’ebola i la tasa de mortalitat
Quin es el seu mecanisme d'acció, com es contagia i quins efectes produeix?

A través de les investigacions, s’ha arribat a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • que es el ebola
  • Ebola
  • El ebola
  • Ebola
  • ebola
  • EBOLA
  • El ÉBOLA
  • Ebola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS