Ecisitema

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
ELS ECOSISTEMES TERRESTRES

ZONA FREDA
DESERTS FREDS

La temperatura es molt baixa. En la actualitat habiten animals al sud habiten pinguins i al pol nord viuen el óssos polars .
POLNORD POL SUD


TUNDRA
En el seu clima no hi plou molt, unes baixes temparatures . Les temeperetures normalmet són fredes tot el any ,és situa entre 20 º i 30º . Durant els mesos calids latemperatura es de 5º.
En la vegetació predominen les herbes, tambè hi viuen mamífers com ocells i aquests animals .

TAIGÀ
La taiga és un clima fred que està més en el pol nod on hi arriba a la zona dela Tundra, la temperatura normal en tot el any es entre 4 o 5 º pero en general es baix 0.
Hi ha alguns tipus de arbres el que més el Pi . Hi viuen el ossos grisos tambe el Llop la guineu i elsenglar , i unes 300 especies de ocells .

ZONA TEMPERADA
ESTEPA
En la estiu la temperatura és seca en els hiverns són freds . La fauna hi ha més herba perque hi ha molts de animals con els cavallssalvatges on poden corre tambe hi ha llops , rèptils etc .

BOSC CADUCIFOLI
Les pluges són molt abundants durant tot el any , en hivern les temparatures són fred i en la estiu es temperada . Hihabiten els ossos , esquirols , moixos salvatges etc.

BOSC MEDITERRANI
Les precipitacions són molt irregulars , en el hiverns són menos plujosos i els estius són secs .
La vegetació hi haalzines , sureres.. La fauna està formada per insectes , conills , linxs …



ZONA CÀLIDA
BOSC EQUATORIAL
Les presipitacions són elevades durant tot el any . La seva vegetacó hi ha arbres de fullaperenne i plantes. En la seva fauna hi abundes insectes, jaguars, iguanes..

BOSC TROPICAL
Les precipitacions són irregulars . En la vegetació hi ha grans arbres de fulla ampla .Hi viuen moltsde insectes, amfibis, mamìfers i ocells .

SABANA
Les temparatures són altes . En la vegetació hi ha herbes , matolls. Els mamífers que hi habiten són la zebra , la girafa , el lleo …

DESERT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS