Eclerosis lateral

Páginas: 3 (529 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015

ELA

·L'esclerosi lateral amiotròfica ( ELA ) és una malaltia degenerativa que afecta les neurones motores ,encarregades de controlar el moviment dels músculs voluntaris .

Símptomes

Sol començar a manifestar-se a partir dels 50-55 anys en les formes esporàdiques , o bé als 11 en les formes familiars . Esprodueix una debilitat muscular progressiva ( que sol començar en una mà o un braç ) , acompanyada de pèrdua de coordinació , que dificulta realitzar activitats tan comuns com empassar , pujar escales oaixecar objectes.

A mesura que avança la malaltia ,hi ha una afectació de la musculatura distal de les extremitats ( mans i peus ) , amb fasciculacions , exaltació dels reflexos i espasmes . Lesfasciculacions són contraccions breus i involuntàries d'algun múscul , que es poden veure per sota de la pell i no produeixen cap tipus de moviment .

L'ELA sol avançar cap a una paràlisi completa .Encara que a diferència d'altres malalties neurològiques , no presenten trastorns de la sensibilitat , afectació d'esfínters , ni pèrdua de la capacitat intel·lectual o de la funció sexual . Lamalaltia tampoc afecta els músculs dels ulls , de manera que es conserva fins al final la capacitat per realitzar moviments oculars

Causes

La causa exacta de la malaltia es desconeix , tot i que s'haapropiat per l'envelliment , alguna infecció vírica , i la intoxicació per metalls pesants ( com el mercuri , cadmi , plom i tal·li ) . Només entre el 5 % i el 10% dels casos d'ELA sembla ser degut acauses hereditàries .

Actualment hi ha dues hipòtesis , que encara no s'han demostrat , però que cal destacar com a possibles causes :
·Deficiència d'algun tipus de factor de creixement nerviós .·Excés d'un neurotransmissor , denominat glutamat , a l'exterior de les cèl·lules del sistema nerviós .





Tractament

És una malaltia amb un mal pronòstic , per la qual cosa s'ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eclerosis Lateral Amiotrofica(ELA)
  • Lateralidad
  • lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Lateralidad
  • Laterales
  • Lateralidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS