ecologia

Páginas: 31 (7514 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013












PRESENTACIÓ ............................................................................................................ 3

ACTIVITAT 1. Un passeig per Pallejà .................................................................. 4

ACTIVITAT 2. Itinerari Font de les Rovires .................................................. 29

ACTIVITAT 3. Treball socials............................................................................. 54
Treball anglès .............................................................................. 57
Treball música ............................................................................. 58




PRESENTACIÓ: ESTUDI DE L’ENTORN DE PALLEJÀ



Si donem una volta per Pallejà i la mirem com si la veiéssimper primer cop ens costaria molt d’imaginar com era la gent que hi vivia fa molts anys:

Van néixer aquí o venien d’altres llocs?
Per què s’hi quedaven?
Com es deien?
Com vivien?
A què es dedicaven?
Com ha arribat Pallejà a ser com és ara?

Amb les activitats que farem durant aquest crèdit de síntesi treballarem alguns aspectes de la vida dels nostres avantpassats i observarem amb ulls nousel nostre voltant. Potser descobrim coses que ens havien passat desapercebudes.
Les activitats que bàsicament farem són aquestes:

Situarem Pallejà respecte la resta de les comarques que ens envolten: mapes.

Una visita històrica al poble, als llocs on queden restes dels anteriors habitants.

Visitarem la Font de les Rovires, que és una zona de Pallejà, que, tot i haver canviat, hamantingut el seu ecosistema. Al mateix temps es farà un petit estudi del medi natural, aplicant conceptes d’orientació.


Com a resum de totes les activitats heu de completar la portada del dossier amb detalls que expliquin el contingut del Treball de síntesi que fareu. Poden ser dibuixos, fotografies, retalls de revistes o diaris, petits objectes plans...








Un passeig per PallejàVisita històrica al poble

COM PASSEN ELS ANYS!

1. En la línia del temps que tens a continuació, pinta de color groc fins l’any 4000 a.d.C, de color taronja fins l’any 2.000 a.d.C, de color vermell fins l’any del naixement de Crist, de color blau clar fins als postres dies.
De quants en quants anys està contat el temps en els diferents colors ? En cada color, el temps està separat en 2000anys cadascún.





2. Escriu en la línia del temps els fets més importants de la història de Pallejà.

3. En quina part de la línia del temps has posat més fets històrics? Per què? Del 6000 al 5000 aC. Per què es quan les persones es fan sedentàries, es refugien en balmes i conreaven al costat del riu llobregat.



ELS TEMPS MÉS REMOTS

Entre uns 6.000 i 5.000 anys abans de J.C.foren habitades unes coves dites de Can Montmany, sobre la vall de les Rovires.
Els grups o famílies que les habitaven solien ésser pastors (de cabres, ovelles o porcs), si bé ja començaven a dedicar-se a l’agricultura de secà, aprofitant les planes de vora el riu o rieres o fent clarianes entre el bosc.
Aquests antics pobladors es van deixar enterrats un bon nombre d’objectes, testimonis de laseva cultura i forma de viure: destrals de pedra, punxons d’os, ganivets de sílex, tasses, olles, gerres de ceràmica, etc.

Entre els anys 3.500 i 2.500 abans de J.C. deixen les coves com a lloc d’habitatge i construïren poblats en llocs plans, entre els conreus i a prop dels cursos d’aigua. S’anomenen “els pagesos del pla”.
Es van establir prop de les fàbriques dels Ciments Molins i Durisol,entre Pallejà i Sant Vicenç. També en aquests indrets s’han trobat restes d’aquests antics pallejanencs.

Entre els anys 2.500 i 1.800 abans de J.C. ja es treballaven alguns metalls. S’han troben restes en La Cova de la Guineu: petits fragments de ceràmica, dents humanes, alguns fragments d’ossos incinerats, puntes de fletxa de sílex, petxines, botons i trossos de collaret.

Entre els anys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecología
  • Ecologia
  • Ecologia
  • ¿Que es ecologia?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS