Ecologia

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
Un cop arriban al punt de Tarragona Franco ja decideix invadir tot Catalunya i a finals de gener Franco entra per la diagonal de BCN sense cap oposicio. A mesura que Franco va pujant cap a lafrontera milers i milers de persones fugen cap a França. Van fugir el president de la generalitat, Lluis Companys, president de la republica Aznar el del govern Negrin i tots els parlamentaris catslans ibascos, tambe intelectuals, artistes... El 1 de febrer i de nit es reuniexen les forses republicanes espanyoles al castell de figueres.

Final de la guerra. (Febrer abril del 39).
A principis del 39nomes queda la zona centre, Madrid segueix resistint malgrat els bombardejos i Negrin torna des fransa per fse carrec de la situacio i aqui es fa un cop d'estat protagonitzada per Segismundo Casado.Va haveri enfrontaments entre gent de Casadoi els comunistes i Casado surt vencent. L'intencio d'quest era firma una pau amb Franco i amb aixo consegueis suport d'alguns socialistes i gent de la UGTpero Franco no ho va acceptar volia la rendicio absoluta i el 28 de març ocupa Madrid sense cap rsistencia tampoc per la fatiga. Els posteriors dies Franco va ocupar el territori que quedava i el 1d'abril Franco dona l'ultim comunicat de guerra.

La vida a la reraguarda.
La guerra va comportar la miseria i la mort pels dos bandols a les morts degudes pel conflicte s'han d'afegir les morts perla fam i miseria. Aquesta manca d'aliments va ser especialment greus a la zona republicana perque on es feia pa estava ocupat pels feixistes. Molt rapidament es va haver de raccionar els aliments.Els preus dels productes van pumar moltissim i va apareixier el mercat negre on es venien productes fora de la llei o fora dels circuits del mercat. Tambe mencaven productes industrials. Gairabe tota lapoblacio masculina va anar a lluitar i per tant molts fabriques van quedarabandonades. Tot i que les dones es van incorporar a aquesteslero no va ser suficient. Uns efectes mes terribles van ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecologia
  • Ecología
  • Ecologia
  • Ecologia
  • ¿Que es ecologia?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS