Economia 2On Batx

Páginas: 11 (2519 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
La direcció estratègica de l'empresa:
- L'estrategia es un pla general d'acció per aconseguir uns objectius. Dirigir una empresa es decidir, prendre decisions i resoldre problemes a curt termini, a ll/t son preses en els nivells directius superiors i presenten grans implicacions estrategieus per tota l'empresa.
- La direcció estratègica de l'empresa consisteix en uns procediments, instruments omodels que expliquen com l'alta administració pren les decisions de l'empresa que tindran fortes consquencies a llarg termini.
L'estrategia empresarial
- L'estrategia es la determinacio d'allo que l'emresa es proposa assolir a llarg termini, com ho pensen fer i dels mitjans que disposa.

Nivells d'estrategia:
- Estrategia Coporativa: decisions estrategiques que prenen els directius méselevats de l'organització.
Decisions que tenen a veure com la relació de l'empresa amb el seu entorn amb el creixement futur de l'empresa, amb la composició i el perfil de la cartera de negocis i amb els camps d'activitat on hi vol sepresent.
- Estrategia de Negoci: a cada unitat estrategica de negoci s'ha de determinar quina estrategia cal seguir. Les principals decisions son com competir en elmercat, quina gamma de productes es la millor i com desenvolupar recursos capacitats dins del negoci per enfrontar els objectius.
- Estrategia Funcional: conjunt de decisions que prenen els directors dels diferents departaments de l'empresa. S'ha de decidir com s'utilitzen, es coordinen i es gestionen els recursos amb que compten per assolir els objectius.

Model racional de direcció estrategica:model que serveix com a norma per entendre la manera de dirigir i prendre les decisions estrategiques de l'empresa actual.
- Fase 1: analisi estrategica: es tracta de definir quin es el problema, fer un diagnostic de les causes i determinar els objectius que es volen aconseguir. Per aixo es realitza un analisi extern (envolta l'empresa) i detectar quins elementes comporten amenaces o oportonitats.I una analisi interna (dins l'empresa) per saber quin aspecte constitueixen fortaleses o debilitats davant els competidors. Es construeix l'analisi DAFO: els mostra els punts forts i debils de l'empresa tant internament com externament.
- Fase 2: formulacio de l'estrategia: un cop analitzada la situació de l'empresa i es tenen clars els objectius cal definir l'estrategia. Entre totes lespossibles hem d'escollir les mes adequades per l'empresa. caldra estudiar-ne la seva factibilitat amb les circumstancies de l'empresa i la seva viabilitat economica. El resultat final sera l'eleccio i formulacio de l'estrategia que millor serveixi per aconseguir els objectius.
- Fase 3: implantacio i control de l'estrategia: l'ultima etapa cal posar en marxa les estrategies escollides. Es planifical'accio estrategica: elaboracio de plans i pressupostos i programes empresarials. Caldra anar controlant els resultats obtinguts amb relació als objectius si es produeixen desviacions es podran corregir prenen noves mesures (FEED-BACK).

L'entorn de l'empresa:
- Analisi externa: té per objectiu identificar els elements que poden constituir una amenaça per l'empresa, que caldrà afrontar, o bé unaoportonitat, que caldra aprofitar. Els directius han de tenir informació 5 elements: intensitat de la competencia, amenaça de nous competidors, existencia de products substitutius, força de negociació de clients i dels proveidors.
- La intensitat de la competencia: determina el nivell de beneficis de les empreses que actuen en un sector. La intensitat sera forta o baix segons el grau deconcentració o el nombre de competidors d'un sector. Un sector es troba concentrat quan hi ha poques empreses que tenen una elevada quota de mercat. Un sector es considera fragmentat quan existeix un gran nombre d'empreses petites i mitjanes: cap d'elles té una participació important al mercat.
- Barreres d'entrada a un sector: son obstacles que dificulten l'accès de noves empreses mitjançant la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts CTMA 2on BATX Tema 1
  • Economia 2 batx
  • Economia de la empresa 1er batx.
  • Tema 1 i 2 de economia 1 batx
  • Apunts Economia 1r Batx
  • batx
  • Batx
  • Cas OPEP GARCÍA PATOS Alejandro 1r BATX ECONOMIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS