Economia centralitzada

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
ECONOMIA CENTRALITZADA - (Forma d’organització econòmica en què les funcions econòmiques clau (el què, el com i per a qui) són exercides pricipalment per l’Estat).
El sistema d'economiacentralitzada és part d'una crítica als mecanismes d'economia de mercat. El funcionament d'aquesta economia comporta la no existència de desocupació. També en les economies planificades centralment, elsmitjans de producció són de propietat estatal i les decisions clau li corresponen a l'agència de planificació, o poder central. A més a més d’això, les economies planificades/centralitzades es caracteritzenper l'acumulació de poder econòmic en mans de l'estat, que és qui dirigeix ​​el funcionament de l'economia.
http://ecopablogargallo.blogspot.com.es/2006/10/el-sistema-de-economa-centralizada.htmlPRINCIPAL IMPULOR DE L’ECONOMIA CENTRALITZADA:
Podríem dir que aquests avantatges tenen suport en les idees de Marx, que després d'estudiar el comportament del capitalisme, veu com l'home s'excedia, iels problemes i diferències que això implicaria en el futur.
AVANTATGES:
Us racional i complet de tots els recursos del país (plena ocupació).
La distribució de béns i serveis és més igualitària.Diferències salarials mínimes.
Principals béns i serveis gratuïts (vivenda, alimentació, educació, seguretat social, entre altres).http://economiaakclj.jimdo.com/acerca-de-teor%C3%ADa-econ%C3%B3mica/econom%C3%ADa-de-estado/ventajas-de-la-econom%C3%ADa-centralizada/
INCONVENIENTS:
La manca d'informacions vàlides i incentius que guiïn el sistema cap a l'eficiència econòmica.
CorrupcióMalbaratament i indisciplina financera.
La manca de competència contribueix a que desapareguin els incentius per innovar, millorar la qualitat dels productes, o produir el que la societat demana. Lesempreses no estan motivades per millorar.
Si els preus no serveixen com a indicador econòmic no se sap si l'economia creix o no.
Excessiva burocràcia.
Una administració lenta i ineficaç.
Els preus i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • La economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS