Economia De Catalunya

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015
Economia de Catalunya
L’economia catalana, malgrat tindre una gran escassetat de recursos naturals, és una de les mes riques d’Europa. Catalunya esta a dintre de els Quatre Motors per Europa.
ElsQuatre Motors per Europa és una associació d’entitats que va ser creada el 1988. Aquest consorci el formen:  Baden-Württemberg (Alemanya), Catalunya (Espanya),Llombardia (Itàlia) i Roine-Alps (França).És va fer per a poder col·laborar en diferents camps del seu interès.
Catalunya, el 2014 va tindre un interior brut de 199. 786 milions d’euros. El producte interior brut és la suma de bens iserveis finals produïts en un espai de temps, que normalment és d’un any. l'economia catalana és la més gran de totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol.[9] Pel que fa al PIB per capita, Catalunyase situa en la quarta posició després de la Comunitat de Madrid, Navarra i Euskadi, amb 26.124 € (2006), superior a la mitjana espanyola de 22.152 €, i a la mitjana de la Unió Europea de 24.500€.[10] De fet, el PIB per capita de Catalunya supera els de Finlàndia i Suècia, França i Alemanya.[11]

El sector primari, com a la resta dels països desenvolupats, ocupa només el 3% de la força laboral,però està integrat per subsectors potents que competeixen a escala mundial (com ara el cava, el vi, el bestiar porcí, la fruita dolça i els derivats carnis).[13] El 2004, la producció agrícola va ser de1.134 milions d'euros i la ramadera va ser de 2.306 milions d'euros. La producció forestal, per contra, només va ser de 41 milions d'euros el mateix any.


La indústria catalana va protagonitzar eldesenvolupament econòmic de Catalunya, i fins a mitjan anys setanta, va ser el sector capdavanter de l'economia, amb un 45% del total del Producte interior brut (PIB) català, i ocupant a més del 40% dela població activa el1979.[17] A l'Estat, Catalunya és la comunitat amb major participació del PIB industrial espanyol, amb el 25%.
La indústria està molt concentrada -com ho està la població- a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia Catalunya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS