economia de españa

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
14 El deterioro del saldo exterior des del comportament dels agents interns: el saldo del compte de
capital dels diferents sectors de l'economia espanyola 1998-2007
El país passa de poderfinançar un 0,1% del PIB al 1998 a un -9,6 % a la balança exterior, és a dir passem de poder finançar a necessitar ser finançats (la pitjor data de l'historia del país). Això no es degut als baixos ingressosper compte corrent (+ un 33% del PIB fins el 2007) sinó que incrementa més la despesa del mateix (un 44% del PIB), a causa de la dependència del turisme, els desajustos exteriors i menys inversióextrangera.
La balança de mercaderies perdem competivitat per la globalització de les mercaderies que es desplaçada, el tipus de canvi alt de l'euro (perdem l'avantatge de la pesseta) i la crisisd'energia (un conflicte acaba amb un alt augment del preu del petroli, un 72,7% eren partides energètiques), perdem un 4,3% en promig de la balança.
A la balança de serveis turístics mantenim ingressos(4,5% PIB), més depeses (1,5%), resultat de menys saldo. El no turístic (transport, comunicacions...) incrementen tant despeses (2,2%) com ingressos (2,4%), mantenint el dèficit del 0,5%. En conjunt esdeteriora a prop de un 1% (del 3% al 2%).
Deteriorament de la balança de rendes (del -1% al 3%), degut a un augment dels pagaments al compte de renda (+4,8%, encara que els ingressos van augmentar+2,5%). Transferències de capital saldo positiu però decreixent.
15 La crisis 2007-13: la fragilitat de l'economia espanyola a 2007
Les febleses a l'àmbit intern que precipiten la crisis en podem dirde diferents: Un alta necessitat de finançament privat (12% del PIB al 2007), uns Costos Laborals Unitaris un 30% més elevats que 10 anys abans, un increment de preus i costos laborals (4% progressiuels últims 8 anys), poca productivitat (0,5% de mitja creixent anual, sempre hem seguit més un mètode extensiu), expansiu sector públic incrementant un 20% la creació de nova ocupació els últims...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economía de España
  • Economía España
  • Economia de españa
  • Economía En España
  • Economia de la nueva españa
  • Economia de la nueva españa
  • Economia y cultura nueva espana
  • Economía en la nueva españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS