economia de la empresa

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013

http://www.ipyme.org/ca-ES/CreacionEmpresas/FormasJuridicas/Paginas/FormasJuridicas.aspx

L'empresa individual:
Raó Social: noms i cognoms del propietari perquè la personalitat és física. (nomlegal de l'empresa que ha de figurar en tots els documents oficials)
Personalitat: física, és la mateixa que la del seu titular (empresari), qui respon personalment de totes les obligacions quecontregui l'empresa. (perquè l'empresa I el propietari de l'empresa són la mateixa persona)
Responsabilitat: Il·limitada (pot pèrdre tot el seu patrioni si la empresa va malament) (tot el que guanyis enel futur t'ho embargaran per l'empresa si va acabar malament I devies diners encara que hagin passat mots anys, capacitat que assumeix l'empresari per pagar els deutes ipotètics de l'empresa)
Capitalmínim: No hi ha capital mínim legal (perquè tot el que tu tens és de l'empresa)
Nombre mínim de socis: 1 (si vull fer una empresa amb el meu marit no puc inscriure'ns els 2 l registre legal, només aun)
Fiscalitat: IRF (rendiments per activitats econòmiques)
Tràmits de constitució: No requereix un procés previ de constitució. Només s'ha d'inscriure un registre mercantil si vols, però no té laobligació legal de fer-ho. (registre: és de l'administració pública amb el que l'estat ens té controlats. L'estat vol saber qui és el propietari de tots els immobles del país. Per inscriure en unregistre només serveix la certificacioó de un notari, té una validesa legal. (és la prova única per demostar la propietat d'una cosa). Ex: registre de la propietat, registre civil (on ens inscriuen a lespersones físiques), el registre de la propietat intel·lectual (inscrius una novel·la perquè se sàpiga que es teva i si tho volen copiar t'han de pagar). Només t'has d'inscriure en el registre mercantilsi és una societat perquè no està inscrita en cap lloc. Una persona sola està en el registre civil.
Òrgans: no necessita òrgans per dirigir i administrar l'empresa peruè com és un sol ja es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia de empresa
  • Economia De Empresas
  • economia y empresa
  • Economía de la empresa
  • Economia de la empresa
  • Empresa Economia
  • La Economia De La Empresa
  • Economia De Empresas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS