Economia empresa tema 10

Páginas: 8 (1788 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
1-El departament comercial
La funció comercial inclou el conjunt d'activitats necessàries per fer arribar als consumidors els béns o serveis produïts a l'empresa.
Funcions més importants:
· Analisi de mercats,que proporciona la informació que permet a la direcció de l'empresa fixar la seva política i pendre decisions sobre bases segures
· Màrqueting,que dissenya la política comercial del'empresa.
· Vendes,que organitza la venda directa i també la relació amb els canals de distribució(intermediaris).
L'atenció al client i al seu entorn,el coneixement de les seves necessitats i la manera de satisfer-les es un objectiu del departament comercial.

Relació amb els altres departaments de l'empresa
El deparartament comercial,s'ha de coordinar amb la resta de departaments peraconseguir els seus objectius.
· Relació amb el dep. de producció:El departament comercial,amb l'estudi de mercat,és el que detecta els canvis en els gustos o les preferències dels consumidors i,per tant proposa al departament productiu possibles variacions en la composició o presentació dels productes.
· Relació amb el dep. financer:El dep. comercial necessita que el finançament siguin aprovades peldep. financer.D'altra banda les decisions sobre les vendes i el preu d evenda s'han de prendre de manera conjunta en comité de direcció.
· Relació amb el departament de recursos humans:Aquest departament s'encarrega de tot l'equip humà de l'empresa,per tant,també dels treballadors del departament comercial.
2-EL MERCAT
S'entén per mercat el conjunt d'activitats de compra i venda d'un productedutes a terme per dos subjectes econòmics:oferents(venedors) i demandants(compradors).
-Tipus de mercats
Competència perfecta
1. Homogeneïtat de producte:el que ven un oferent és el amteix que venen els altres.
2. Gran nombre d'oferents i demandants:les decisions d'un oferent particular tenen escassa influència sobre el mercat total.
3. Coneixement total del mercat:els participants tenen totalinformació de les condicions del mercat.
4. Llibertat d'entrada i sortida del mercat:Si les expectatives de mercat son bones les empreses i voldràn entrar en canvi si no té beneficis pot deixar de fabricar el producte.
5. El preu en aquest mercat de competència perfecta l'estableix estrictament el joc de l'oferta i la demanda.
Competència Imperfecta
Les empreses intenten aconseguir el màximcontrol possible del mercat per poder influir en el preu del producte ia ugmentar els beneficis.
· Monopoli:Només hi ha un venedor i molts compradors,l'oferent de plena capacitat per determinar el preu i decidir la quantitat que vol produir.
· Oligopoli:Es forma quan hi ha pocs venedors i un gran nombre de compradors.La competència és molt forta i,com que hi ha poques empreses,la política comercialadoptada per una d'elles influeix en la d ela resta.
· Competència monopolística:La forma un gran nombre de compradors i venedors d'un producte que no és homogeni.L'empresa intenta diferenciar el seu producte dels altres donant-li les formes i característiques que el facin més desitjable.
Demanda total i demanda d'empresa
La demanda és la quantitat de productes o serveis que estan disposats aadquirir els compradors en un període de temps determinat.
S'entén per demanda total o global d'un determinat producte la quantitat total de compres d'aquest producte que es fan en un període.
Demanda global= + Vendes totals de totes les empreses
La quantitat de compres d'un producte a una determinada empresa durant un període de temps determinat rep el nom de demanda d'empresa.
Es parla dedemanda potencial d'un mercat quan es fa referència a la quantitat màxima de vendes a la qual es podria arribar en un període de temps.
Demanda potencial= consumidors+competència+altres consumidors.
La diferència entre la demanda total i la demanda potencial és la que la potencial és un concepte teòric,mentre que la total és la que existeix realment.
Quota de mercat

La quota de mercat es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema Economía De La Empresa 2Bach La Empresa
  • Tema 1 economia de la empresa
  • tema 1 economia de la empresa
  • Tema 11 economia empresa
  • Preguntas Del Tema Los 10 Princcipios De Economia
  • Economía de la empresa Temas 1 y 2
  • Economía de la empresa. Temas 3 y 4. Noviembre 2010
  • Economia Tema 10

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS