economia internacional UOC

Páginas: 5 (1153 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
Nom i cognoms de l'estudiant


Prova d'avaluació contínua 1. Comerç internacional i política comercial


Presentació i objectius

Presentació de la prova
Aquesta activitat pretén contrastar els coneixements assolits a partir de l'estudi del primer mòdul de l'assignatura, que tracta de l'explicació de les causes i efectes del comerç internacional i de les polítiques comercials.Objectius
L'estudiant ha de demostrar que ha assolit el coneixement de les diferents teories que expliquen els fluxos de comerç internacional, les seves implicacions per als països participants, les característiques del comerç internacional segons els països (comerç interindustrial i comerç intraindustrial) i segons les estructures de mercat (competència perfecta, competència monopolística...). Tambées tracta de contrastar que l'estudiant entén les conseqüències de l'aplicació de barreres comercials davant el lliure comerç. Finalment, l'estudiant haurà d'entendre la importància de l'OMC.

Criteris d'avaluació

La primera part representa el 35% del total, la segona part el 45% i la tercera part el 20%.

Les qualificacions es realitzaran de la següent manera:

A - Reflecteix unaresposta excel·lent, sense cap error i amb una anàlisi i explicació molt ben argumentada i elaborada.

B - Reflecteix una resposta notable, amb algun error o amb alguna explicació poc argumentada o poc elaborada.

C+ Reflecteix una resposta acceptable, suficient, amb alguns errors i/o alguna explicació molt poc argumentada o gens no elaborada.

C - Reflexa una resposta no suficient, amb algunserrors i/o alguna explicació molt poc argumentada o gens no elaborades.

D - Reflecteix una resposta insuficient, amb molts errors i/o explicacions molt poc argumentada o gens no elaborades.


Format i data de lliurament

El nom del fitxer tindrà el següent format:

08049_PAC1_cognom1_cognom2.doc.

Els cognoms s'escriuran sense accents. Per exemple, l'estudiant Laura Martínez Roca posariael següent nom al seu arxiu de la PAC1 d'Economia Internacional:

08049_PAC1_martinez_roca.doc.

Les respostes es poden lliurar fins a les 24 h del dia 14 d'Octubre de 2010. Aquesta data límit s'ha de respectar de forma estricta.


Enunciat


PART A (35%). Resol aquest exercici numèric sobre l’avantatge comparatiu amb la corresponent interpretació econòmica dels resultats.

Badin és unpaís que produeix dos tipus de productes: aliments (A) i electrònica (E), amb els següents requeriments (o costes) per unitat de producte:
Una unitat d’A precisa 3 hores de factor
Una unitat d’E precisa 9 hores de factor.
Ota és l’altre país del mon amb Badin i produeix els mateixos productes amb les següents condicions:
Una unitat d’A precisa 3 hores de factor
Una unitat d’E precisa 6 horesde factor.
a) En aquestes condicions, hi ha incentius perquè es produeixi comerç entre aquest dos països?; per què?


b) Quina especialització aconsellaries al govern i als agents econòmics del país Badin?. Quins serien els límits de la relació d’intercanvi internacional dels productes?


c) Analitza els efectes de la especialització sobre la producció mundial total a partir de la hipòteside que a cadascun dels països es redueix (o s’incrementa) la producció de electrònica amb el corresponent increment (reducció) de la producció de l’altre producte, segons la especialització del país. Suposem que es desplacen 18 uniats de factor d’un sector a l’altre en cada país.


d) Si es duplica la productivitat al país Badin (o es redueix el cost a la meitat), afecta això a la relaciód’intercanvi i a la especialització? Per què?




PART B (45%). Respon si cadascuna d’aquestes afirmacions és CERTA O FALSA i argumenta breument (en un màxim de 10 línies) per què ho és:

1.- D’acord amb la teoria de l’avantatge comparatiu, un país ha de tenir més productivitat que els altres països almenys en un sector productiu, perquè si no és així no obtindrà cap avantatge de participar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 2 uoc economia
  • Economia internacional
  • Economia internacional
  • economia internacional
  • economia internacional
  • economia internacional
  • Economía Internacional
  • economia internacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS