Economia Selectivitat

Páginas: 30 (7449 palabras) Publicado: 24 de abril de 2014
BLOC 1. La informació econòmica i financera de l’empresa.
1. La comptabilitat: concepte i objectius.
La comptabilitat es defineix com la ciència que informa els agents econòmics de la composició del seu patrimoni, així com de les operacions que el modifiquen, emprant amb aquesta finalitat llibres i registres específics.
Així doncs, la finalitat de la comptabilitat és proporcionar informacióeconòmica i financera de l’empresari. Aquesta es pot desglossar a través dels tres objectius següents.
Informar de la situació econòmica i financera de l’empresa i el seu patrimoni. Aquesta informació és recull en balanços i inventaris i en l’estat de canvis del patrimoni net.
Informar dels resultat, de les pèrdues o dels guanys que s’obtenen en el desenvolupament de l’exercici econòmic del’empresa a traves del compte de pèrdues i guanys.
Informar de les causes per les quals s’ha arribat als resultat obtinguts, així com de les modificacions més significatives que hi ha hagut al patrimoni a través de la memòria.
1. El patrimoni empresarial: concepte, masses patrimonials d’actiu i de passiu.
El patrimoni empresarial és el conjunt de béns, drets i obligacions de l’empresa en un momentdeterminat. El valor d’aquests elements determinarà el valor en euros d’aquest patrimoni.
Masses patrimonials d’actiu:
Actiu corrent: està integrat per un determinat conjunt de béns i drets que canvien de valor constantment a mesura que l’empresa desenvolupa el seu cicle d’explotació (existències, realitzable i disponible).
Actiu no corrent: formen part de l’estructura econòmica durant un llargperíode de temps, i són els que donen estabilitat a l’empresa en les seves accions presents i futures (immobilitzat i inversions immobiliàries).
Masses patrimonials de passiu:
Passiu corrent: és aquella formada per tots els deutes de l’empresa amb un venciment igual o inferior a un anys i per tant, es tracta de deutes a curt termini.
Passiu no corrent: engloba tots els deutes de l’empresa amb unaexigibilitat superior a l’any i, per tant, es tracta dels deutes a llarg termini.
Masses patrimonials patrimoni net:
Patrimoni net: és la valoració, en euros, de la part de l’empresa que pertany als propietaris/socis.
1. La partida doble i la normativa comptable.
Partida doble: Les operacions de l’empresa es registren en el diari, seguint el mètode de la partida doble.
En tot fet comptablesempre hi ha una anotació o més de Deure i una anotació o més d’haver. La suma de les quantitats anotades en el deure és igual a la suma de les quantitats anotades en l’haver.
De vegades la identificació del fet comptable i la seva valoració poden presentar components subjectius. Això fa indispensable la regulació legal tant de criteris de comptabilització com de difusió de documents comptables, ila promulgació de normes que en garanteixen la fiabilitat.
La normativa comptable la podem entendre com un procés encaminat a facilitar la comprensió de la informació comptable per qualsevol persona que vulgui consultar-la o analitzar-la. També pretén que l’aplicació dels principis i criteris comptables sigui independent i objectiva.
A Espanya, es concreta en el Pla general de comptabilitat(PGD) i el Pla general de comptabilitat de les petites i mitjanes empreses (PGDPIMES), al qual es podran afegir les empreses que compleixin dos requisits dels següents.
Actiu de l’empresa sigui com a màxim de 2.850.000 €.
Import net de la xifra anual de negoci inferior a 5.700.000 €
Nombre mitjà de treballadors i treballadores anual no sigui superior a 50 persones.
ESTRUCTURA DELS PLANS GENERALSDE COMPTABILITAT
Denominació
Descripció
Caràcter obligatori
1a part: Marc conceptual
Inclou els aspectes essencials a partir dels quals es desenvolupa la normativa comptable.

2a part: Normes de registre i valoració
Amplien i detallen els criteris comptables i els criteris de valoració compresos en el marc conceptual.

3a part: Comptes anuals
Descriu les normes d’elaboració dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Selectivitat
  • Selectivitat Valencià
  • catala selectivitat
  • Selectivitat
  • Problemes Selectivitat T8
  • giotto comentari selectivitat
  • glosari geografia selectivitat
  • Aportaciò de vicent andrés estellés

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS