Economia D'Empresa

Páginas: 6 (1354 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
TEMA: 1 L’EMPRESA I L’ENTORN
1.L’empresa con a unitat econòmica:
Es una organització d’elements (humans i materials) que produeixen béns i serveis per satisfer les necessitats de les persones i a alhora guanyar diner. És una unitat econòmica de producció consumició les famílies aporten factors de producció a les empreses que les subministren els béns i serveis per satisfer les necessitats.Relació monetària.
* Origen i evolució: va sorgir a la baixa edat mitjana on es desenvolupa la industria artesana, s’agrupa en gremis, fires i lligues. Es descobreix Amèrica (comerç internacional), neix la societat anònima, hi ha la revolució Industrial, Revolució Rússia i separació de capitalista i empresaris.
* Objectius: el principal objectiu de tota la empresa mercantil es la obtenció debeneficis i luce. I els subobjectius ajudaran a complir els objectius. Alhora de fixar els objectius s’ha de mantenir un equilibri amb totes les persones que estan relacionades amb l’empresa ja que cadascú voldrà satisfer els seus interessos.
* Cadena de valors: és l’anàlisi de l’activitat empresarial en que una empres aconsegueix els objectius Elements basics: 1.Activitats bàsiques primàries2. Activitats suport a les activitats primeries 3. Diferencia entre valor real i costos
* Elements: ......Factors humans o actius, socis, empleats, etc. ......Factors materials o passius duren + d’un any: edificis, maquinaria, mobiliari Duren - d’un any: materials fungibles, productes ......Organitzaciól’empresari s’ha de coordinar i comunicar ......Entorn
* Funcions:
1. Producció: entrada de les primeres matèries
2. Comercial: fer arribar als consumidors els serveis i béns produïts
3. Recerca, investigació
4. Logistica: preparar tot per la producció
5. Recursos humans: contractar els treballadors i formar-los6. Planificació: seguretat, prevenció de rissgos.
7. Finançament i inversió: administrar els diners
8. Direcció: organitzar, controlar i planificar
2.Influencia de l’entorn a l’empresa
* L’empresa com a sistema: 1. Es un sistema obert relacionada amb l’entorn. Tot el que passa al sistema econòmic global l’afecta. El clima, situació política, etc. Entorn: específic (bar insti, horariescolar) i el general 2. Es un conjunt de substemes i es produeix la sinergia ja que actuen subsistemes junts per treure més profit 3. Sistema global 4. S’autocontrola s’adapta a qualsevol canvi de preus de demanda.
* L’entorn: específic afecta a unes empreses en concret general afecta a totes les empreses
* Responsabilitat social de l’empresa: es igual que la responsabilitat socialcorporativa. Els costos socials positius ( enllumenat, recollida d’escombriaires) i els negocis som responsabilitats de l’empresa i la societat ho paga però haurien de pagar-ho les empreses.
Intern: treballadors (Mercadona tenen festa) socis o accionistes
Extern: clients, proveïdors, societat
* Ètica empresarial: l’empresa ha de aplicar ètica en les activitats, donar varietat a les altresempreses així comportarà un augment de prestigi, preferència ¡ fidelitat.
3. L’empresa
s. XVIII: Empresari capitalista dels mitjans de producció. Adam Smith. s. X VIII-XIX: empresari com a home de negocis s. XIX: empresari com organitzador s. XX: empresari que assumeix el ris /persona innovadora / tecnòcrata / líder (XXI). Persona que prenen decisions a l’empresa per aconseguir els objectius tenim en compte el risc. Funcions: planificar, gestionar, organitzar i controla
4. Classificació de les empreses

TEMA: 2 FORMES JURIDIQUES D’EMPRESES
* Persona jurídica: es una persona que representa a un grup de persones.
* L’empresa té personalitat física: es un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia d'empresa
  • Economia. Pla D'Empresa
  • economia i organització d'empresa
  • Pla d'empresa
  • Organització d'empresa
  • classes d'empreses
  • Exemple pla d'empresa (Català)
  • Estada d'empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS