economia

Páginas: 19 (4653 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Charles Dickens
Charles Dickens

Naixement
7 de febrer de 1812
Landport, Portsmouth (Anglaterra)
Mort
9 de juny de 1870 (als 58 anys)
Gad's Hill Place, Higham, Kent, Anglaterra
Activitat
Novel·lista
Obres principals
Oliver Twist, Cançó de Nadal, A Tale of Two Cities, David Copperfield,Great Expectations, Bleak House,Little Dorrit
Influències
Honoré de Balzac, Miguel deCervantes, Victor Hugo, Washington Irving, William Shakespeare
Influenciada
T. Coraghessan Boyle, Fiódor Dostoievski, George Gissing,Thomas Hardy, John Irving, Edgar Allan Poe, Tom Wolfe, G. K. Chesterton, George Orwell, Ray Bradbury
Signatura

Charles John Huffan Dickens FRSA (Landport, Portsmouth, Anglaterra, 7 de febrer de 1812 – Gadshill Place, 8 de junyde 1870) és un dels escriptors britànics mésconeguts, amb múltiples adaptacions al cinema de les seves obres i referències en la cultura popular.
Durant la seva carrera Dickens va escriure moltes novel·les que van ser molt populars i van desplegar la seva rica imaginació i la seva genial ironia. Ara és tractat com un dels novel·listes més grans de l'era victoriana i les seves obres són documents importants per conèixer la vida d'aquellaèpoca.
Els crítics han celebrat la seva mestria en la prosa, la seva capacitat d'inventar caràcters memorables i el seu poder de sensibilització socials. Tot i això, tot sovint ha rebut crítiques per l'excés de sentimentalisme, els esdeveniments improbables i els seus caràcters grotescos.
Taula de continguts
  [amaga] 
1 Biografia
1.1 Mort
2 Estil
2.1 Elements autobiogràfics
3 Llegat
4 Obres4.1 Novel·les
4.2 Històries curtes
5 Referències
6 Enllaços externs
[modifica]Biografia
Va néixer a Portsmouth, Hampshire. Quan tenia cinc anys, la família es va traslladar a Chatham, Kent. Va assistir a l'escola primària dels set als dinou anys. La seva família era de classe mitjana però la seva situació econòmica va empitjorar quan el seu pare va ser empresonat. Va aprendre a llegir gràciesa la seva mare, que va fer servir per ensenyar al seu fill unes quantes obres clàssiques propietat del pare, John Dickens.
La família de Dickens va recuperar l'estabilitat econòmica a causa d'una inesperada herència. A partir d'això, Dickens va ser enviat a un centre docent de Hampstead Road, on hi va romandre dos anys. La seva adolescència la va passar treballant com a ajudant d'un advocat(1827), freqüentant les biblioteques del British Museum, aprenent taquigrafia i, finalment, treballant en la redacció del Morning Chronicle a partir de l'any 1828. Al voltant d'aquells anys va publicar, sota el pseudònim de Boz, diversos articles inspirats en la vida diària de Londres acompanyats d'il·lustracions de Cruikshank i amb el títol Sketches by Boz. Aquell mateix any va casar-se amb CatherineHogarth, amb qui tindria 10 fills. Va veure com es publicava la seva obra The posthumous papers of the Pickwick Club («Els papers pòstums del Club Pickwick»), nou entregues l'any 1836 i onze més l'any 1837. La seva obra següent és Oliver Twist (1837-38).


Charles Dickens i els seus personatges
Gràcies a les obres que anava publicant, Dickens anava agafant prestigi. L'any 1841 va sercondecorat com a fill adoptiu de la ciutat d'Edimburg i va viatjar als Estats Units d'Amèrica l'any 1842, on es va trobar amb una gran rebuda. Allà, però, va trobar els mateixos vicis que a Anglaterra, de manera que va publicar aquell mateix any una obra amb la que es va guanyar el rebuig de la societat dels Estats Units d'Amèrica i va significar a Anglaterra el primer fracàs important de la sevacarrera: American Notes. No obstant això, va tornar a rebre el suport del públic gràcies a la seva obra Cançó de Nadal (Dickens).
La seva novel·la Dombey and Son («Dombey i fill», 1846-48) va significar un canvi en el mètode de treball: va passar de la improvisació a la completa planificació, cosa que va poder fer gràcies al coneixement dels recursos estilístics que havia aconseguit. L'any 1850 va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS