economia

Páginas: 11 (2554 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2013
T.8 EL FINANÇAMENT EN L’EMPRESA II. ELS CICLES INTERNS

ELS CICLES DE L’EMPRESA
L’activitat empresarial comença amb l’aportació d’una quantitat de diners amb la qual es faran inversions. S’adquireixen elements d’actiu corrent i no corrent. La seva activitat es duu a terme per les funcions de producció i màrqueting. Quan l’empresa cobra l’import de les vendes recupera els diners invertits,això es repeteixen de manera continuada 2 cicles: llarg i curt
Llarg: comença amb la captació de recursos dineraris i la seva immobilització en béns. Tots els béns es van desgastant amb el pas del temps—amortitzacions. La durada del cicle per cada element és diferent.
Curt: també s’anomena cicle comercial, comença amb la immobilització de recursos en l’adquisició de matèriesprimeres—producció—comercialització i venda del producte – cobrament de les factures a clients i recuperació diners invertits. Rep el nom de període mitjà de maduració
Període mitjà de maduració (PPM)
És el temps que es triga a recuperar els diners que ha invertit en el procés productiu=nombre de dies en què l’actiu corrent fa una volta completa.
Període mitjà d’aprovisionament (PMa) : nombre de dies en què lesmatèries primeres són al magatzem a l’espera de ser utilitzades.
Període mitjà de fabricació (PMf): nombre de dies que es triga a fabricar els productes
Període mitjà de venda (PMv): dies que es triga a vendre els productes fabricats
Període mitjà de cobrament(PMc): dies que es triga a cobrar les factures dels clients
Període mitjà de pagament (PMp): dies que es triga a pagar les factures alsproveïdors
Per l’empresa és molt important que aquest temps sigui el més petit possiblereduïm incertesa i obtenim el marge que genera la nostra activitat.
Càlcul del PPM
1) Calcular el nombre de rotacions que es produeixen a cada etapa 2) dies que dura cada rotació
Rotació: és el nombre de vegades que en 1 any assolim la capacitat màxima de la variable que analitzem.
Rotació= flux total delperíode/mitjana de l’existència del període (saldo inicial+saldo final/2) – el nombre de dies que dura rotació dies=365/n
Per calcular el període mitjà de maduració es diferencia entre:
PPM econòmic: és el temps que dura tot el cicle d’explotació des que es produeix l’entrada de les matèries primeres fins que es cobren les factures i lletres dels clients.
PPM financer: temps que l’empresa triga arecuperar els diners que ha invertit en la compra de materials per a la producció.

10. LA DIRECCIÓ ESTRATÈGICA DE L’EMPRESA

És el procés on l’empresa ha de gestionar uns recursos a curt i a llarg termini amb la intenció d’assolir uns objectius, amb un entorn competitiu i amenaçador. La finalitat principal és assolir l’èxit de l’empresa a través de la millor posició competitiva.
Altradefinició: manera com dirigirà l’equip directiu i què farà per aconseguir els seus objectius a llarg termini.
Elements de la direcció estratègica:
Anàlisi estratègica: abans de tot cal estudiar un conjunt d’elements que fonamenten les bases per una bona direcció estratègica: Entorn econòmic, social, polític o tecnològic; Capacitat estratègica (recursos que disposa, punts febles i forts) iExpectatives dels promotors o emprenedors del negoci (definir objectius)
Elecció estratègica: cal determinar quin tipus es vol implantar, ja que varien depenent de l’empresa o entorn. N’hi ha 3 tipus: corporatives, de negoci i operatives. *
Implantació de l’estratègia: definir i planificar de quina manera s’aplicarà l’estratègia de l’empresa pel que fa als recursos que s’han de destinar,l’organització del procés i el pla temporal de les accions que cal desenvolupar.
*Tipus d’estratègies:
CORPORATIVES: s’encarreguen de prendre decisions relacionades amb l’objectiu global de l’empresa per satisfer les expectatives dels propietaris. Es caracteritzen per: establir marc de referència per la presa de decisions, ser globals i són a llarg termini
DE NEGOCI: fan referència a aspectes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS