Economia

Páginas: 3 (526 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
UNITAT 5: El funcionament del mercat


Per agafar una mica l'idea aquí teniu un vídeo del que ús explicaré a continuació:
http://www.youtube.com/watch?v=tvTRYBddaD4
Antigament el mercat era ellloc on es venien i compraven productes, ara em el desenvolupament de la tecnologia es comença a comprar més per Internet.
Perquè el mercat pugui funcionar, els venedors i compradors han d'arribar aun acord, és a dir, el preu. Quan passa això se'n diu que el mercat esta en equilibri. Gràcies al mitja de pagament universal que utilitzem, els diners, les persones poden satisfer les sevesnecessitats.

Però no sempre s'acaben entenen. Pot haver-hi un excés de demanda, és a dir, que els compradors estarien més disposats a obtenir el producte a aquell preu que no pas els venedors a oferir-lo.Però també hi pot haver-hi un excés d'oferta. Aquest és provocat quan a un determinat preu les empreses estan més disposades a oferir que no pas els demandants a comprar, ja que en general aquellpreu és força alt i els compradors no s'ho poden permetre.

En el mercat els compradors aconsegueixen els productes que busquen a canvi d'una quantitat de diners. Hi ha diferents factors quedeterminen la quantitat de demanda dels productes.

A l'oferta, encara que el preu sigui el factor decisiu a determinar la quantitat que ofereixen també n'hi han uns altres.

L'elasticitat -preu de lademanda mesura la sensibilitat de la quantitat de demanda quan el preu varia. Quan l'elasticitat preu més gran que 1 , el percentatge de variació quantitat és superior a la dels preus, quan és mespetit que 1 el percentatge de variació de la quantitat de demanda és inferior al percentatge de variació dels preus, i quan es igual que 1 els dos percentatges de variació tan quantitat com el de preusón iguals.


Diccionari:

Mercat: conjunt d'activitats de compravenda d'un producte determinat que efectuen els oferents i els demandants.
Demanda: la quantitat d'un bé que els consumidors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS