economia

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 25 de abril de 2014
BESCANVI

Tècnicament, el bescanvi és el nom de l’intercanvi d’un bé o servei per un altre. Un pagès és un especialista en produir béns agraris i un ramader és unespecialista en produir carn i productes lactis llana i pells, per exemple. El pagès necessita carn i el ramader necessita cereals, per exemple.
Sense diners, l’intercanvi presentamolts problemes:
a) Els productors que volen intercanviar es poden trobar lluny l’un de l’altre
b) No és fàcil trobar la parella d’interessats en cada intercanvi concret.
c)Molts béns són indivisibles.
d) Normalment, cada subjecte necessita trobar molts individus per intercanviar i poder obtenir tot el que necessita. Ell, per exemple, té ovelles iels seus derivats (llana, formatge, carn, …) però necessita pa, arroç, teixits, eines, ous, vestits, etc. ; hauria de trobar per a cada bé o servei que necessita productorsinteressats en les seves ovelles i els seus derivats.
A Cabanyal hi varen Proposar MERC-ART com un lloc d'intercanvi de cultura, idees, informació, activitats al marge dequalsevol intercanvi comercial monetari. També llocs on intercanviaven clases de ball per clases de cant.

Un altre es el d’intercanvi de cases: La crisi ja no és una excusa per noviatjar en vacances, i no només al poble dels nostres avis, sinó que hi ha una fórmula perquè estades a destins tan atraients com Nova York, Melbourne o Buenos Aires ens costiel mateix que quedar-nos a casa. El truc és per l'intercanvi de cases: prestar casa teva a algú que, al seu torn, et deixa les claus de la seva. L'al · licient és temptador imés en un moment en què cal estrènyer-se el cinturó. Amb aquest sistema les despeses de les vacances es redueixen pràcticament al transport fins a la zona escollida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS