Economia

Páginas: 4 (837 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
 Desenvolupament i creixement econòmic.
1. S’encara no tant al caire econòmic sinó al nivell de vida, amb uns simples mesuradors, amb els que mesura la salut amb l’esperança de vida, mesural’educació amb el nivell d’alfabetització i com a únic punt econòmic és que mesura la renda familiar, que ens dóna informació del que pot assolir la família, si es poden permetre luxes o ja tenen amb lescoses bàsiques (cistell de compra), o gent que ni tan sols això.
La controvèrsia i a la vegada diferència es veu en països com Arabia Saudí, en la que podem trobar un PIB altíssim, gràcies a la granquantitat de petroli que pertany a aquesta regió, i la gran quantitat de diners que es fan amb aquest. Però en canvi, l’IDH és pèssim, ja que la pobresa abarca tota la regió d’una forma devastadora,que des del meu punt de vista és penós que al segle XXI existeixi encara aquesta pobresa tan extrema, al mateix temps que gent està fent molts diners.
Com a conclusió, aquí es veu com el PIB(creixement) i l’IDH (desenvolupament) poden no anar sempre junts.

2. Espanya  0,885 (23è lloc al rànking mundial)
Alemanya 0,920
Suècia 0,916
Estats Units 0,937
Brasil 0,730
Equador 0,724Etiòpia0,396
Egipte 0,662
Sud-Àfrica 0,629
Xina0,699
Corea del nord --
Indonèsia 0,629

3. -Per a destacar, tenim el PIB (producte interior brut), que mesura la quantitat de béns iserveis produïts en un país determinat, durant un any. Per calcular-ho, es té en compte qualsevol activitat econòmica, exceptuant l’economia submergida, que consisteix en no reflectir una activitateconòmica i així t’estalvies l’IVA.
-Segonament, un també de gran importància: l’IPC (índex de preus de consum). Com ja he esmentat abans, la cistella de consum, és una cistella amb els productes méscomprats per les famílies, i l’IPC indica el preu constant d’aquesta cistella. El possible problema, rau en els productes substitutius, que són productes que fan la funció dels de marca, però a un baix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS