economia

Páginas: 8 (1820 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2014


ENTORN ESPECÍFIC DEL PARE MANYANET Marc Vicente, Marc Mestre, Marc Gil,
Santi Deprez,Pol Casado, Jordi Pané

L’Entorn específic de l’empresa
Com a concepte principal i general hem de saber que l’entorn de l’empresa, sigui l’entorn específic com l’entorn general, està constituït per factors externs que influeixen sobre les decisions a l’empresa, aquests factors externs són totalment incontrolables, i això afecta a l’èxit i al bon funcionament de l’empresa.
Entorn específic:L’entorn específic o microentorn comprèn tots aquells elements, una part de l’entorn de l’empresa, que està estretament relacionat amb aquesta, i això provoca que tingui una influència molt directa amb el sector d’activitat de l’empresa en qüestió.
Quan parlem del sector d’activitat ens referim a totes aquelles empreses, a aquell conjunt , que formen part d’un mateix àmbit comercial, i que elproducte que ofereixen és el mateix o semblant. En aquest cas si parlem de quines són les empreses que pertanyen al sector d’activitat de l’escola Pare Manyanet, parlem de totes aquelles empreses relacionades amb l’àmbit educatiu.
Dins d’aquest entorn específic hi trobem; els clients, les entitats financeres, el mercat de treball, les infraestructures, l’administració, l’entorn natural, la competènciai els proveïdors i subministradors.
El col·legi Pare Manyanet, és una empresa que té com a activitat fonamental ensenyar a alumnes, per que així adquireixin una bona preparació acadèmica, i desenvolupin al màxim les seves capacitats. El “producte” que ofereixen és una bona educació. El seu entorn específic està constituït per...


1) Proveïdors i subministradorsPart teòrica: Els proveïdors i subministradors són la base de una escola centrant-nos en l’entorn específic perquè ell són els que et proporcionentot tipus de materials perquè la teva escola pugui seguir endavant.
En una escola hi ha un munt de proveïdors perquè hi ha una gran varietat de serveis per oferir als alumnes. Tots aquests subministradors provoquen petits canvis en l’escola a priori però en un futur poden ser importants. Aquests canvis venen degut a que si un proveïdor de menjar el ven a l’escola barat ella l’agafarà i intentaràmaximitzar els seus beneficis però sense ignorar la qualitat de l’aliment. Ara bé si l’escola té un proveïdor de menjar bastant més car que l’anterior seria un problema perquè a ella no li interessaria i potser tancaria o sinó hauria de fer retallades i no milloraria els serveis de l’escola.
Per això són tan importants els proveïdors perquè depenent de les persones que et subministrin serveispodràs maximitzar beneficis i donar una millor vida a l’escola o bé en cas contrari arruïnar-te perquè no et fan el treball que voldries o perquè tenen uns costos elevats.

Part pràctica: En el món del’escola hi han molts proveïdors o subministradors perquè ella també té molts serveis per oferir com poden ser: Electricitat, menjar, comoditat, equip Deportiu, papereria, mobiliari escolar, equipament, transport, manteniment, salut, seguretat.
Però en aquesta part pràctica ens centrarem en tots els proveïdors o subministradors que l’escola Pare Manyanet té actualment.
Electricitat: La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS