economia

Páginas: 4 (917 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
1. Enumera i explica els agents econòmics i el seu paper en el flux circular de la renda.

Els agents econòmics en son dos:
Els consumidors anomenats, economies domèstiques o famílies les qualsdecideixen quins bens i serveis volen consumir per cobrir de la millor manera possible les seves necessitats.
El seu paper en el flux circular de la renda, consumeixen els bens i serveis produïtsper les empreses, subministren treball i capital a les empreses i a canvi reben una remuneració monetària.

Les empreses s’encarreguen de Produir i Distribuir els bens i serveis.
El seu paper en elflux circular de la renda, produeixen bens i serveis a les famílies i a canvi reben d’elles el pagament del preu dels bens i serveis.

2. Segons Douglas McGregor, quines visions poden tenir elsempresaris dels treballadors?


Segons Douglas McGregor hi ha dues postures de l’empresari davant dels seus empleats, i les anomena Teoria X i Teoria Y.

Teoria X: Assumeix que els individus tenenuna tendència natural a l’oci i que la feina és una forma de càstig, la qual cosa fa que sigui necessària una supervisió, un control, una “empenta” per tal de tirar endavant la productivitat.
Teoria Y:en canvi, considera que els subordinats troben a la seva feina una font de satisfacció, i que s’esforçaran sempre per aconseguir els millors resultats per l’organització. No és necessària per tant lacoacció o la força perquè els individus s’esforcin en aconseguir els objectius de l’empresa.


3. Diferencia les diferents situacions per a la presa de decisions segons el grau de coneixement delsestats de la naturalesa.

Es poden diferenciar tres situacions de decisió: Certesa, risc i incertesa

Certesa: Coneixement perfecte de l’estat de la naturalesa per tant el criteri de decisió ésoptimització màxima.
Risc: Coneixement dels estats de la naturalesa i la seva probabilitat per tant el criteri de decisió, valor monetari esperat.
Incertesa: Menor coneixement sobre els estats de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS