Economia

Páginas: 8 (1752 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
L’hora dels voltors no és una obra neutral, a part de que no existeixen les obres neutrals, constitueix un magnífic instrument de treball per a tots aquells que es reconeixen militants de la transformació social, en qualsevol de les seves versions, envers una societat més justa. És una obra que fonamenta la lluita social i està dirigida als activistes que necessiten entendre la societat en quèviuen per resistir-ne millor els embats i avançar cap a una transformació radical.

L’autor pensa que el capitalisme és un mal sistema, un sistema que no serveix per a res, ja que, per obtenir el màxim benefici privat en el mínim període de temps possible, es basa en el conjunt de relacions socials contradictòries que acaben en crisi. Aleshores, pensa que sempre que estem en una economiacapitalista hi hauran crisis periòdiques. Si estem en època de crisi, el capitalisme aporta efectes molt negatius sobre la vida de la majoria de les persones i quan funciona a ple rendiment tampoc és un sistema desitjable. També pensa que aquest sistema és un sistema amb diferents classes, excloent i autoritari. Per tant, quan no estem en crisi, el capitalisme tampoc és bo per a la majoria de lespersones. Ell creu que aquest sistema és violent per què es distribueix mal la riquesa; milions d’humans tenen malnutrició crònica, no tenen accés a medicines essencials, aigua potable, sostre ni electricitat, molts són analfabets i menors de 17 anys treballen fora de casa com esclaus, soldats o prostitutes. A més, el desenvolupament del capitalisme resulta devastador per al medi ambient. Des de larevolució industrial, s’ha fet ús massiu de combustibles fòssils, i una de les conseqüències d’aquest ús és el escalfament global i el canvi climàtic que comporta.
L’hora dels voltors no és una obra neutral, a part de que no existeixen les obres neutrals, constitueix un magnífic instrument de treball per a tots aquells que es reconeixen militants de la transformació social, en qualsevol de les sevesversions, envers una societat més justa. És una obra que fonamenta la lluita social i està dirigida als activistes que necessiten entendre la societat en què viuen per resistir-ne millor els embats i avançar cap a una transformació radical.

L’autor pensa que el capitalisme és un mal sistema, un sistema que no serveix per a res, ja que, per obtenir el màxim benefici privat en el mínim períodede temps possible, es basa en el conjunt de relacions socials contradictòries que acaben en crisi. Aleshores, pensa que sempre que estem en una economia capitalista hi hauran crisis periòdiques. Si estem en època de crisi, el capitalisme aporta efectes molt negatius sobre la vida de la majoria de les persones i quan funciona a ple rendiment tampoc és un sistema desitjable. També pensa que aquestsistema és un sistema amb diferents classes, excloent i autoritari. Per tant, quan no estem en crisi, el capitalisme tampoc és bo per a la majoria de les persones. Ell creu que aquest sistema és violent per què es distribueix mal la riquesa; milions d’humans tenen malnutrició crònica, no tenen accés a medicines essencials, aigua potable, sostre ni electricitat, molts són analfabets i menors de 17anys treballen fora de casa com esclaus, soldats o prostitutes. A més, el desenvolupament del capitalisme resulta devastador per al medi ambient. Des de la revolució industrial, s’ha fet ús massiu de combustibles fòssils, i una de les conseqüències d’aquest ús és el escalfament global i el canvi climàtic que comporta.
L’hora dels voltors no és una obra neutral, a part de que no existeixen les obresneutrals, constitueix un magnífic instrument de treball per a tots aquells que es reconeixen militants de la transformació social, en qualsevol de les seves versions, envers una societat més justa. És una obra que fonamenta la lluita social i està dirigida als activistes que necessiten entendre la societat en què viuen per resistir-ne millor els embats i avançar cap a una transformació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS