economia

Páginas: 8 (1982 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014

ACTIVITATS D’ECONOMIA:
Tema 2: L’organització econòmica.
Pàgina 37.
8. Quins avantatges i inconvenients deriven el fet que sigui l’Estat el que prengui totes les decisions en un sistema d’economia de planificació centralitzada? Justifica la teva resposta.
L’avantatge és que l’Estat cobreix les necessitats bàsiques de la població i els inconvenients són els excessius funcionaris (quenecessita l’Estat per a controlar el sistema), i la falta de senyals i incentius per a saber si la realitat es correspon amb allò planificat.
9. De què depèn que els inconvenients del sistema d’economia mixta siguin més o menys accentuats?
Depèn del grau d’intervenció del sector públic.
10. En què es diferencia la intervenció del sector públic en els sistemes d’economia de mercat i els d’economiamixta?
La Intervenció del sector públic en els sistemes d'economia de mercat i mixta es diferencia en que en el primer sistema es limita a establir un marc jurídicoinstitucional per què empreses i famílies puguin desenvolupar les seves activitats. En canvi, el sistema d'economia mixta tracta de canviar els inconvenients del sistema de mercat mitjançant tres tasques: redistribuir la renda,suavitzar la inestabilitat cíclica i subministrar els béns públics.
11. Per què l’economia de planificació centralitzada no està subjecta a la inestabilitat clínica de l’economia de mercat? Raona la teva resposta.
L'economia de planificació centralitzada no està subjecta a la inestabilitat cíclica perquè no existeix la iniciativa privada i l’escassetat és la que fa les fases alternes dels cicleseconòmics
Pàgina 43.
1. Què són les possibilitats de producció?
Són les quantitats màximes de béns i serveis que és capaç de produir una societat en un determinat període de temps a partir d’uns recursos productius i uns coneixements tecnològics donats.

2. Per què es diu que la FPP il·lustra el concepte de cost d’oportunitat en una economia?
Perquè el cost d’oportunitat implica qualsevoldecisió i es pot recórrer a l’anàlisi gràfica.
3. Escolàndia és un país que empra tots els seus recursos disponibles per produir dos béns: automòbils i ordinadors. Les combinacions de producció, mesurades en unitats produïdes, són les que mostra la taula següent:
a) Quin és el cost d’oportunitat de produir un automòbil?
200 ordinadors.
b) Representa gràficament la FPP d’aquesta economia.c) En quins punts de la gràfica assoleix Escolàndia la seva producció potencial?
Tots els que estan a la línia FPP

d) Assenyala algun punt ineficient en la gràfica i comenta a quins factors pot obeir que no arribi a la seva producció potencial.
. La línia 20-600 no seria eficient perquè et sobrarien costos

4. Un forner treballa sis dies a la setmana i necessita vuit hores al diaper elaborar 48 pastissos. Quina és la seva producció setmanal? Quina és la seva productivitat per cada hora de treball?
La producció setmanal del forner és de 244 pastissos. La productivitat s’obté relacionant el nombre de pastissos obtinguts (244) amb els recursos aplicats (les 48 hores treballades). Productivitat per a cada
dia: 244/48 = 6 pastissos/hora.

5. La taula següent reflecteixel treball desenvolupat per dos artesans en un taller de ceràmica. La seva jornada laboral el mes d’octubre era de quatre hores al dia:
a) A quantes unitats ascendeix la producció diària d’aquest taller?
44 peces.

b) Calcula la productivitat per hora de cadascun dels treballadors.
N= 6 peces/hora. P=5 peces/hora.

c) Al novembre, l’empresa va ampliar el contracte a la Nora, amb la qualcosa va passar a treballar vuit hores diàries, mentre que en Pau va continuar amb la mateixa jornada de treball. Aquell mes, la Nora va elaborar 32 peces de ceràmica al dia, i en Pau, 24. Confecciona una taula similar a l’anterior i calcula la producció i la productivitat del mes de novembre.
Nora 32 = 32:8=4

Pau 24 = 24:4= 6
d) La producció del mes de novembre va créixer respecta a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS