Economia

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
Captació:
Interna: el perfil del candidat es troba dins de l’empresa mateixa. L’empresa s’ha d’assegurar que la informació sobre el lloc de treball vacant arribi als treballadors que puguin tenirinterès i capacitat per cobrir-lo, i això serà responsabilitat de l’àrea de recursos humans.
Externa: s’ha de buscar fora l’empresa. Hi ha diferents fonts on es podrà accedir:
Fonts de captació depersonal externes a les quals pot accedir l’empresa:
Borses d’ocupació: alguns centres educatius (instituts, universitats...) disposen d’una Borsa de Treball on s’inscriuen demandants d’ocupació.Servei d’Ocupació de Catalunya: és un organisme autònom de caràcter administratiu, dedicat a gestionar ofertes i demandes d’ocupació.
Empreses de selecció de personal: hi ha empreses especialitzades enles tasques de reclutament i selecció de treballadors per les empreses.
Agències de col·locació: depenen d’institucions públiques o fundacions privades, ajuntaments, organitzacions patronals osindicals.
Empreses de treball temporal (ETT): la seva activitat consisteix a posar a disposició d’una empresa
Anuncis: es poden publicar anuncis a la premsa, a Internet... On es descrigui el lloc detreball a cobrir, l’empresa, les condicions laborals...

Selecció del candidat
Preselecció: es valoraran els currículum vitae rebuts i es determinaran quins son els més adequats per a l’empresa..Currículum viate: és un document que té com a objectiu resumir les dades personals, professionals i acadèmiques de la persona que vol cobrir un lloc de treball.
Selecció: implica posar-se en contacteamb les persones que l’empresa ha considerat més indicades i administrar-los a una sèrie de proves que en determinin l’adaptació a l’empresa.
Les probes més habituals:
Tests psicotècnics: pretenenmesurar la diferència entre persones pel que fa un tret determinat. Es pot distingir entre:
Aptituds: expressió verbal, raonament numèric...
Intel·ligència: capacitat de comprendre i resoldre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS