economia

Páginas: 5 (1018 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
Preguntes U1

1. Per a una família, quin és el cost d’oportunitat d’adquirir les joguines?
Deixar de comprar-se regals per ells, debut a la gran despesa que és comprar joguines.

2. Actualment, quins canvis s’apunten en les preferències dels nens pel que fa a joguines?
Cada cop més petits abandonen l'hàbit de jugar amb les joguines clàssiques per demanar-se d'electroniques com mòbils,portatils...

3. En què es diferencien les pautes de consum d’aquest any respecte a les d’anys anteriors?
En l'augment del 5% en comprar juguines clàssiques, com una nina. Aquest augment ho compensen amb la baixada de preus d'aparells electrònics, com en la playstation, alguns casos un 30% més barat respecte l'any passat.


Preguntes U2

1. Quines raons s’apunten com a responsables de ladisminució de la productivitat europea?
Els salaris com la regulació del mercat laboral són massa rígids (això diuen els economistes) i això influeix en la productivitat econòmica europea, com és actualment.

2. A què es refereix el text quan parla de rigidesa en els salaris europeus i nul·la capacitat d’ajust a les pertorbacions?
Quan ens trobem en una situación de perturbacions, els empresarisen troben en una mala situació, ja que venen poc i tenen d'asumir els costos, uns d'ells, els salaris dels treballadors, aquests son ríguids, i en les situacions de perturbacions els empresaris es queixen que els salaris haurien de ser flexibles en funció de la productivitat.

3. Per què és important l’educació per al creixement anual del PIB europeu?
Ja que el coneixement, formació va lligata l'augment de la productivitat de les empreses, ja que poden fer coses més complexes i les empreses poden guanyar més.

Preguntes U3

1. Des d’un punt de vista racional, explica quins passos efectua una persona en decantar-se per la compra d’habitatge en lloc d’invertir a Borsa.
Primer de tot una persona racional pensa que la compra d’una casa proporciona una rendibilitat que el mercat devalors no acostuma a oferir. Inverteix sensatement en comprar habitatge seguint la teoria de la diversificació de carteres amb l’objectiu d’obtenir plusvàlues pel seu habitatge (per causes externes amb el temps hi ha j
hagut un increment del valor)

2. En què consisteix la diversificació a què al·ludeix el text?
Es tracta d'utilitzar el repartiment dels teus diners en comptes de posar-los totsa la borsa, per reduir el risc, com per exemple posar una part dels teus estalibis en accions, i així sí passa algo no ho perdràs tot, i així, reduint el risc.

3. Què s’entén per aversió al risc i com ha influït aquest factor en la decisió dels espanyols a favor de l’habitatge?
L'aversió al risc s'enten com l'actitud que tenen les persones en arriscarse en agafar una oferta amb cert grau derisc en comptes d'agafar la que té una rentabilitat assegurada.

Preguntes U4

1. Quin tipus de cost motiva la decisió de Levi’s de tancar les seves últimes fàbriques a l’Amèrica del Nord?
El que el va motivar a tancar les fàbriques a Amèrica del Nord per obrir-ne a països d'Àsia i Amèrica del Sud, és la diferència de costos en la mà d'obra. En aquests últims països anomenats, la màd'obra és immensament més barata.

2. Identifica les diferents fases del procés de producció d’un texà Levi’s des del conreu del cotó fins que arriba als grans centres de distribució a Europa i els EUA.
La primera fase de la producció està en l'obtenció de cotó, ja que la majoria de texans estan fets d'ell. Aquesta imprescindible planta es troba a la Xina, els EUA, el Brasil, Perú, Egipte iTurquia.
Un cop obtenit el cotó cal filar-lo fins a obtenir el teixit, això es sol realitzar a països asiàtics on la mà d'obra és més barata. Mentrestant, a San Francisco, uns especialistes elaboren els patrons dels diferents models.
Després, el teixit es blanquejat amb clor o es tenyeix amb diversos colorants i es talla el teixit intentant aprofitar al màxim la tela. La següent fases és la més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS