Economia

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Activitat 5 - Exercicis Fallides de Mercat

1-Una estratègia possible per tractar el problema de la contaminació és obligar els productors a pagar per la contaminació que generen , de la mateixamanera que paguen pel treball , les matèries primeres i els edificis que utilitzen. L´impost sobre la contaminació internalitza l´externalitat.

2-Aquest desenvolupament del nou xip per a lesmàquines de ressonàncies magnètiques , aquest desenvolupament fa que sorgeixin externalitats positives, ja que aquest desenvolupament tecnològic fa que aquesta innovació no tan sols beneficia l´empresa queel fabrica , també a la societat en conjunt.Aquest desenvolupament explica per què augmenten els nivells de vida amb el pas del temps. Aquestes externalitats positives han potenciat l´efecte difusió dela tecnologia sense que intervengui l´Estat.

3-N´hi ha diversos béns públics a la nostra societat. Un exemple de bé públic pode dir que son els bancs del carrer per a seure, aquests bancs no tenencap rivalitat, ja que no es consumeixen i no són propietat de ningú, poden gaudir tothom d´ells.Exclusió tampoc n´hi ha perque no n´hi ha que pagar per utilitzar-los. Un altre exemple podem dir queés la llum de les faroles, perque gaudim d´ella totes les persones i no paguem res.Per últim exemple diem el llum d´un far marítim, ja que, una vegada instal·lat, el far il·lumina tots el vaixells, noson rivals ni excloïbles, perque tots aprofiten d´ell sense pagar-ne el servei.

4-La intervenció de l´Estat es distribueix en tres grans funcions:
-Millorar l´eficiència econòmica combatent lesfallades del mercat.
-Estabilitzar l´economía i afavorir el creixement econòmic, mitjançant la política macroeconòmica.
-Procurar l´equitat millorant la distribució de la renda.
L´Estat corregeix lesfallades del mercat.També intenta limitar el poder de mercat de les empreses monopolístiques o olipolístiques, lluita contra els efectes nocius de les externalitats, proveeix béns públics i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS