Economia

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 3 de abril de 2015
Conferència sobre “El decreixement com alternativa” de CarlosTaibo


Carlos Taibo, professor de ciència política, va fer una conferència sobre la teoria del decreixement com una possible solució pera una millora de qualitat de vida.
Primer de tot ell formula tres observacions sobre el decreixement. La primera es si es possible un projecte de decreixement dins del capitalisme. La segonaobservació es que el projecte de decreixement vol dir reduir els nostres nivells de producció i de consum, i per últim, ha de ser un projecte de redistribució radical dels recursos.
La proposta deldecreixement diu que hem de desconfiar de les virtuts del creixement que ens donen a entendre que es el millor per la nostra societat. El creixement no genera un món més just, sinó que provoca problemes en elmedi ambient i l’esgotament dels recursos, actualment i especialment per les futures generacions. Els recursos del nostre planeta són limitats i l’acceleració es cada cop més ràpida cap a la fid’aquests recursos.
Em de canviar la forma de pensar, donant més importància a la vida social, a l’oci creatiu i la vida local en lloc de basar la nostra vida en el consumisme, la productivitat i la creixentglobalització que ens guia com a model actualment. El creixement en els països del nort es en veritat un model de vida esclau, ja que ens dona a entendre que serem més feliços quantes més horestreballem, més diners gastem i més béns consumim.
Aquest model de decreixement serà més fàcil en els països del nort, perquè ells tenen una relació més equilibrada amb el medi natural i no són tantdependents del model pel creixement que tenim al nort.
En resum, el decreixement es una manera per millorar la qualitat de vida; no em de millorar el ritme de consum, si no canviar d’estil de vida. Em dereduir l’activitat productiva, treballar menys hores, i redistribuir la riquesa. Cada vegada les persones riques, són més riques, i en canvi augmenta el nombre de persones que s’acosten al nivell de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS